Gaskoepels Feyenoord worden eerste eSports House in Nederland

30 juni 2017 // eSports
Gaskoepels Feyenoord worden eerste eSports House in Nederland
De leegstaande gaskoepels aan het Mallegat in Rotterdam-Feijenoord krijgen, als onderdeel van de plannen van Nolan Noordzij voor het stadsinitiatief Citylab 010, een nieuwe bestemming. Zij worden samen het eerste eSports House in Nederland: een ‘gaming hall’ voor eSport competities gecombineerd met een uniek Food & Beverage concept en Live TV vanuit de eigen studio. 

De organisatie is in handen van Gamers First (Wim Noordzij en Joost Roset). Gamers First is een startup initiatief en verantwoordelijk voor de Dutch College League en het programma Inside eSports, dat wekelijks uitgezonden wordt op Fox Sports en online te zien is op Twitch. Op 12 juli beginnen ze met de laatste wedstrijden van het lopende seizoen van de Dutch College League. Vanaf 13 juli staan de gaskoepels onder hun nieuwe naam eSports House 010 vier dagen in het teken van de World College Cup van Tencent, dat plaatsvind in Wuhan (China) en waarvoor één team van de Dutch College League zich geplaatst heeft. Dit toernooi wordt live uitgezonden vanuit het eSport House 010, en rechtstreeks uitgezonden op Fox Sports en online op Twitch tussen 05:30 en 13:00. 

Deze week kregen Nolan Noordzij, Wim Noordzij, onder meer oud-projectleider van EURO 2000, en mediaproducent Roset de sleutel van de beeldbepalende panden aan de Nieuwe Maas. De groene koepel wordt volledig ingericht als digitale speelhal met comfortabele zitplaatsen, een groot scherm en Player Booths. En tegelijkertijd gebruikt als TV set. In deze koepel worden de wedstrijden gespeeld, interviews gegeven en bezoekers (er is plek voor ongeveer 150 mensen) voorzien van Food en Beverage. De kleinere blauwe koepel wordt volledig ingericht als TV studio voor onder andere het programma Inside eSports. 
Het eSports House 010 zal op den duur een broedplaats voor gamers moeten worden. "En straks willen we ook deel uitmaken van Feyenoord City’", vult Noordzij aan. Niet ver van de gaskoepels zou over een paar jaar aan de Stadionweg het nieuwe voetbalstadion van Feyenoord moeten verrijzen.

Vandaag de dag spelen dagelijks meer dan een half miljoen jongeren in Nederland eSports.  Populaire evenementen zijn onder meer de League of Legends Challenger Series, de Dutch College League en ESL Benelux. Behalve de game League of Legends richt Gamers First haar pijlen op  Dota 2 en Rocket League. Vorig jaar trok Een toernooi van Riot League of Legends  een vol Ahoy. "eSport wordt straks zeker een Olympische sport’’, verwacht Noordzij.
Het initiatief van het duo Noordzij en Roset is een van de plannen voor het stadsinitiatief Citylab 010. "Als we subsidie krijgen, gaan we zeker door. De reacties zijn tot nu toe zeer positief’’, aldus Noordzij sr. De gaskoepels aan het Mallegat zijn eigendom van de gemeente Rotterdam. 

Dutch College League
De Dutch College league, die vorig jaar op 22 maart begon, ging op 8 februari 2017 de tweede helft van het nieuwe seizoen in. In deze eSports competitie spelen teams van Nederlandse hogescholen en universiteiten samen in de MOBA game League of Legends. In de game proberen twee teams van elk vijf spelers elkaar te verslaan. 
De Dutch College League is ter plekke of op afstand te volgen. Gamefans kunnen de wedstrijden die live gespeeld worden in de game arena bijwonen en meebeleven op het grote scherm. Op Fox Sports en op Twitch worden de wedstrijden live, wekelijks op woensdag avond van 17:30 – 23:00  uitgezonden en geanalyseerd door experts in het programma Inside eSports. Het programma wordt gepresenteerd door Koen "koenz” Schobbers, Mathia Koolhout, Bjorn Remmerswaal en Pim "monkeloid” van Valkengoed. Analisten aan tafel zijn Tim Alpherts en Dean Manuputty met wisselende side kicks. De wedstrijden worden geshoutcast door Erwin Biere en Gerard Knüwer.
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

17 januari 2018
Eerste sprekers aangekondigd voor Sponsorreport Jaarcongres
Pijl
Thomas van Schaik, Manager Marketing en Commercie NOC*NSF; Bart Rutten, algemeen directeur...
17 januari 2018 // Entertainment // Kunst & cultuur // Sport
17 januari 2018
UEFA Europa League blijft bij Fox Sports
Pijl
FOX Sports zendt ook de komende drie jaar de UEFA Europa League live uit. De sportzender h...
17 januari 2018 // Media // Sport
16 januari 2018
DEGIRO nieuwe hoofdsponsor Rugby Nederland
Pijl
Vanaf 1 januari is DEGIRO de nieuwe hoofdsponsor van Rugby Nederland. De overeenkomst is a...
16 januari 2018 // Sport
12 januari 2018
Schaatsploeg Team LottoNL-Jumbo verlengt partnership met Capital Advertising
Pijl
Schaatsploeg Team LottoNL-Jumbo en Capital Advertising hebben deze week hun samenwerking ...
12 januari 2018 // Media // Sport
12 januari 2018
TOTO naamgever KNVB Beker
Pijl
TOTO wordt naamgever van de KNVB Beker en verlengt het sponsorcontract tot en met 2022.
12 januari 2018 // Sport