Nijmeegs eSports-team strijdt om LoL International College Cup

2 juni 2017 // eSports
Nijmeegs eSports-team strijdt om LoL International College Cup
Dorans, het Nijmeegse League of Legends-team uit de Ducht College League, strijdt om een plek in de 2017 LoL International College Cup die midden juli gespeeld wordt in China.

Op 3 en 4 juni aanstaande nemen 8 Europese universiteitteams het tegen elkaar op in de European University Championship Qualifier. De winnaars van de halve finale vertegenwoordigen Europa in het 2017 LoL International College Cup en strijden om de titel.

De 2017 League of Legends International College Cup is een nieuw internationaal toernooi, georganiseerd door Tencent. Het doel is om een groter en breder internationaal platform te bieden aan studententeams. Het toernooi wordt gehouden in China, midden juli. Deelnemers zijn twaalf teams uit China (2), Europa (2), Noord Amerika (2), Zuid-oost Azië (2), Korea (1), Japan (1), Taiwan (1) en Hong Kong (1). In 4 dagen zal gestreden worden om de College Cup.  
De top twee teams reizen door naar Taipei, om daar begin augustus een show match te spleen gedurende de 29th Summer Universiade. De Universiade is na de olympische spelen het grootste multi-sport evenement, gericht op Universiteiten. 
De European University Championship Qualifier is het toernooi tussen de Nationale Universiteits kampioenen uit Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië, Nederland, Portugal en Spanje. Het toernooi wordt georganiseerd door University Esports Masters (UEM), Europa’s grootste studenten eSports organisatie.

Dutch College League
De Dutch College league, die vorig jaar op 22 maart begon, ging op 8 februari 2017 de tweede helft van het nieuwe seizoen in. In deze eSports competitie spelen teams van Nederlandse hogescholen en universiteiten samen in de multiplayer online battle arena game League of Legends. In de game proberen twee teams van elk vijf spelers elkaar te verslaan. De Dutch College League wordt georganiseerd door media producent Watertube in samenwerking met Eventbroker en wordt gesponsord door Axe en Taco Bell.

De Dutch College League is ter plekke of op afstand te volgen. Gamefans kunnen de wedstrijden die live gespeeld worden in de game arena bijwonen en meebeleven op het grote scherm. Op Fox Sports en op Twitch (twitch.tv/dcl) worden de wedstrijden live, wekelijks op woensdag avond van 17:30 – 23:00  uitgezonden en nabeschouwd door experts in het programma Inside eSports. Het programma wordt gepresenteerd door Koen "koenz” Schobbers, Mathia "labia oris” Koolhout, Bjorn Remmerswaal en Pim "monkeloid” van Valkengoed. Analisten aan tafel zijn Tim Alpherts en Dean Manuputty met wisselende tafel gasten. De wedstrijden worden geshoutcast door Erwin en Gerard Knüwer.
Meer over (tags): Sponsoractivaties,
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

17 januari 2018
Eerste sprekers aangekondigd voor Sponsorreport Jaarcongres
Pijl
Thomas van Schaik, Manager Marketing en Commercie NOC*NSF; Bart Rutten, algemeen directeur...
17 januari 2018 // Entertainment // Kunst & cultuur // Sport
17 januari 2018
UEFA Europa League blijft bij Fox Sports
Pijl
FOX Sports zendt ook de komende drie jaar de UEFA Europa League live uit. De sportzender h...
17 januari 2018 // Media // Sport
16 januari 2018
DEGIRO nieuwe hoofdsponsor Rugby Nederland
Pijl
Vanaf 1 januari is DEGIRO de nieuwe hoofdsponsor van Rugby Nederland. De overeenkomst is a...
16 januari 2018 // Sport
12 januari 2018
Schaatsploeg Team LottoNL-Jumbo verlengt partnership met Capital Advertising
Pijl
Schaatsploeg Team LottoNL-Jumbo en Capital Advertising hebben deze week hun samenwerking ...
12 januari 2018 // Media // Sport
12 januari 2018
TOTO naamgever KNVB Beker
Pijl
TOTO wordt naamgever van de KNVB Beker en verlengt het sponsorcontract tot en met 2022.
12 januari 2018 // Sport