Nijmeegs eSports-team strijdt om LoL International College Cup

2 juni 2017 // eSports
Nijmeegs eSports-team strijdt om LoL International College Cup
Dorans, het Nijmeegse League of Legends-team uit de Ducht College League, strijdt om een plek in de 2017 LoL International College Cup die midden juli gespeeld wordt in China.

Op 3 en 4 juni aanstaande nemen 8 Europese universiteitteams het tegen elkaar op in de European University Championship Qualifier. De winnaars van de halve finale vertegenwoordigen Europa in het 2017 LoL International College Cup en strijden om de titel.

De 2017 League of Legends International College Cup is een nieuw internationaal toernooi, georganiseerd door Tencent. Het doel is om een groter en breder internationaal platform te bieden aan studententeams. Het toernooi wordt gehouden in China, midden juli. Deelnemers zijn twaalf teams uit China (2), Europa (2), Noord Amerika (2), Zuid-oost Azië (2), Korea (1), Japan (1), Taiwan (1) en Hong Kong (1). In 4 dagen zal gestreden worden om de College Cup.  
De top twee teams reizen door naar Taipei, om daar begin augustus een show match te spleen gedurende de 29th Summer Universiade. De Universiade is na de olympische spelen het grootste multi-sport evenement, gericht op Universiteiten. 
De European University Championship Qualifier is het toernooi tussen de Nationale Universiteits kampioenen uit Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië, Nederland, Portugal en Spanje. Het toernooi wordt georganiseerd door University Esports Masters (UEM), Europa’s grootste studenten eSports organisatie.

Dutch College League
De Dutch College league, die vorig jaar op 22 maart begon, ging op 8 februari 2017 de tweede helft van het nieuwe seizoen in. In deze eSports competitie spelen teams van Nederlandse hogescholen en universiteiten samen in de multiplayer online battle arena game League of Legends. In de game proberen twee teams van elk vijf spelers elkaar te verslaan. De Dutch College League wordt georganiseerd door media producent Watertube in samenwerking met Eventbroker en wordt gesponsord door Axe en Taco Bell.

De Dutch College League is ter plekke of op afstand te volgen. Gamefans kunnen de wedstrijden die live gespeeld worden in de game arena bijwonen en meebeleven op het grote scherm. Op Fox Sports en op Twitch (twitch.tv/dcl) worden de wedstrijden live, wekelijks op woensdag avond van 17:30 – 23:00  uitgezonden en nabeschouwd door experts in het programma Inside eSports. Het programma wordt gepresenteerd door Koen "koenz” Schobbers, Mathia "labia oris” Koolhout, Bjorn Remmerswaal en Pim "monkeloid” van Valkengoed. Analisten aan tafel zijn Tim Alpherts en Dean Manuputty met wisselende tafel gasten. De wedstrijden worden geshoutcast door Erwin en Gerard Knüwer.
Meer over (tags): Sponsoractivaties,
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

21 augustus 2017
Martin Glas hoofdsponsor FC Oss
Pijl
Martin Glas is de nieuwe hoofdsponsor van FC Oss. Het Eindhovense glasbedrijf geeft met de...
21 augustus 2017 // Sport
21 augustus 2017
Topmarketeer Afdhel Aziz naar Nederland
Pijl
Op 12 september spreekt de Amerikaanse topmarketeer en inspirator Afdhel Aziz in Rotterdam...
21 augustus 2017 // Maatschappij
21 augustus 2017
IKO Insulations hoofdsponsor nieuwe schaatsploeg
Pijl
IKO Insulations is de nieuwe hoofdsponsor van het schaatsteam dat onder leiding staat van ...
21 augustus 2017 // Sport
21 augustus 2017
Ook Mascha van Werven van KNSB naar Vitesse
Pijl
Per 1 september neemt Mascha van Werven, Manager Marketing, Communicatie en Media, afschei...
21 augustus 2017 // Sport
20 augustus 2017
Maradona traint Nederlands amateurteam
Pijl
Ter voorbereiding op KampioensKoorts 2018, een campagne van Keuken Kampioen en FOX Sports,...
20 augustus 2017 // Sport