Nijmeegs eSports-team strijdt om LoL International College Cup

2 juni 2017 // eSports
Nijmeegs eSports-team strijdt om LoL International College Cup
Dorans, het Nijmeegse League of Legends-team uit de Ducht College League, strijdt om een plek in de 2017 LoL International College Cup die midden juli gespeeld wordt in China.

Op 3 en 4 juni aanstaande nemen 8 Europese universiteitteams het tegen elkaar op in de European University Championship Qualifier. De winnaars van de halve finale vertegenwoordigen Europa in het 2017 LoL International College Cup en strijden om de titel.

De 2017 League of Legends International College Cup is een nieuw internationaal toernooi, georganiseerd door Tencent. Het doel is om een groter en breder internationaal platform te bieden aan studententeams. Het toernooi wordt gehouden in China, midden juli. Deelnemers zijn twaalf teams uit China (2), Europa (2), Noord Amerika (2), Zuid-oost Azië (2), Korea (1), Japan (1), Taiwan (1) en Hong Kong (1). In 4 dagen zal gestreden worden om de College Cup.  
De top twee teams reizen door naar Taipei, om daar begin augustus een show match te spleen gedurende de 29th Summer Universiade. De Universiade is na de olympische spelen het grootste multi-sport evenement, gericht op Universiteiten. 
De European University Championship Qualifier is het toernooi tussen de Nationale Universiteits kampioenen uit Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië, Nederland, Portugal en Spanje. Het toernooi wordt georganiseerd door University Esports Masters (UEM), Europa’s grootste studenten eSports organisatie.

Dutch College League
De Dutch College league, die vorig jaar op 22 maart begon, ging op 8 februari 2017 de tweede helft van het nieuwe seizoen in. In deze eSports competitie spelen teams van Nederlandse hogescholen en universiteiten samen in de multiplayer online battle arena game League of Legends. In de game proberen twee teams van elk vijf spelers elkaar te verslaan. De Dutch College League wordt georganiseerd door media producent Watertube in samenwerking met Eventbroker en wordt gesponsord door Axe en Taco Bell.

De Dutch College League is ter plekke of op afstand te volgen. Gamefans kunnen de wedstrijden die live gespeeld worden in de game arena bijwonen en meebeleven op het grote scherm. Op Fox Sports en op Twitch (twitch.tv/dcl) worden de wedstrijden live, wekelijks op woensdag avond van 17:30 – 23:00  uitgezonden en nabeschouwd door experts in het programma Inside eSports. Het programma wordt gepresenteerd door Koen "koenz” Schobbers, Mathia "labia oris” Koolhout, Bjorn Remmerswaal en Pim "monkeloid” van Valkengoed. Analisten aan tafel zijn Tim Alpherts en Dean Manuputty met wisselende tafel gasten. De wedstrijden worden geshoutcast door Erwin en Gerard Knüwer.
Meer over (tags): Sponsoractivaties,
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sponsoring.

Laatste nieuws

20 juli 2018
GOED verbindt zich aan PSV Vrouwen
Pijl
Arbodienstverlener GOED verbindt zich voor drie seizoenen als partner aan PSV Vrouwen. Het...
20 juli 2018 // Sport
20 juli 2018
Vibes of the Week #29
Pijl
Van het WK naar de Tour de France. Dylan Groenewegen moest helaas naar huis, maar staat we...
20 juli 2018 // Sport
19 juli 2018
Tonzon wordt nieuwe partner IJSTIJD!
Pijl
De KNSB heeft in Tonzon een nieuwe sponsor gevonden voor IJSTIJD!, het jaarlijks terugkere...
19 juli 2018 // Sport
17 juli 2018
KNVB en Gillette sluiten partnership
Pijl
De KNVB en Gillette, scheersysteemproducent van het Amerikaanse levensmiddelenbedrijf Proc...
17 juli 2018 // Sport
17 juli 2018
Nieuwe samenwerking IFFR en Kaapse Brouwers Rotterdam
Pijl
International Film Festival Rotterdam (IFFR) is een nieuwe samenwerking aangegaan met Kaap...
17 juli 2018 // Kunst & cultuur