Marketeers voorspellen groei van sponsoring

18 oktober 2017 // Entertainment, Sport
Marketeers voorspellen groei van sponsoring
Uit een wereldwijd onderzoek van het Britse bureau MKTG blijkt dat marketeers geloven dat sponsoring tegenwoordig een essentieel onderdeel is van de marketingmix, waarmee verschillende doelstellingen kunnen worden bereikt zoals het veranderen van de merkperceptie en merkvoorkeur. Ook speelt sponsoring een steeds belangrijkere rol in de engagement van medewerkers.

Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Think! Sponsorship en de European Sponsorship Association (ESA). Het rapport, Frontier 2017, is gebaseerd op een survey onder 200 sponsorship professionals in de sport- en entertainmentindustrie wereldwijd. 

De belangrijkste conclusies uit het onderzoek zijn:
• Groei: De respondenten geloven dat de sponsormarkt groeit en een essentiële, geïntegreerde rol speelt in de marketing- en communicatiemix. 53% gelooft in een groei in 2017 en 90% ziet een groei voor 2018 en daarna.
• Belevenissen: 91% van de respondenten is het eens met de stelling dat het publiek tegenwoordig vraagt om meer memorabele, interactieve belevenissen die men kan delen dan alleen een toegangsbewijs.
• Zakelijk: Sponsorship wordt tegenwoordig vooral gebruikt om veranderingen in merkvoorkeur te realiseren en niet alleen exposure. Het onderzoek laat een daling van 20% zien in media-exposure als doelstelling en een daling van 15% in TV-exposure als middel voor evaluatie.
• Werknemers: Werknemers engagement is de volgende belangrijkste focus voor sponsoring, met 80% van de respondenten die vinden dat sponsoring te weinig gebruikt wordt voor deze doelstelling.

Het onderzoek laat ook een ‘conflict’ zien tussen rechtenhouders en merken. Er is verschil over de verwachtingen en opvattingen met betrekking tot het gebruik van rechten. 36% van de merken vindt dat toegang tot de database van de rechtenhouder fundamenteel is voor de samenwerking, tegenover slechts 11% van de rechtenhouders.

Charlie Wylie, Managing Partner bij MKTG zegt: "Het onderzoek laat zien dat er vertrouwen is in de sponsormarkt en dat sponsoring blijft groeien. Met de verschillende manieren waarop sponsoring gebruikt kan worden heeft het zichzelf bevestigd als een effectief platform om merken vooruit te helpen.” 

Het onderzoek is uitgevoerd onder 200 industrieprofessionals in 20 verschillende landen waaronder Engeland, Noord Amerika, Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Australië en het Midden-Oosten. Meer informatie: Sandra.Greer@mktg.com
Meer over (tags): Sponsoronderzoek,
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sponsoring.

Laatste nieuws

20 juli 2018
GOED verbindt zich aan PSV Vrouwen
Pijl
Arbodienstverlener GOED verbindt zich voor drie seizoenen als partner aan PSV Vrouwen. Het...
20 juli 2018 // Sport
20 juli 2018
Vibes of the Week #29
Pijl
Van het WK naar de Tour de France. Dylan Groenewegen moest helaas naar huis, maar staat we...
20 juli 2018 // Sport
19 juli 2018
Tonzon wordt nieuwe partner IJSTIJD!
Pijl
De KNSB heeft in Tonzon een nieuwe sponsor gevonden voor IJSTIJD!, het jaarlijks terugkere...
19 juli 2018 // Sport
17 juli 2018
KNVB en Gillette sluiten partnership
Pijl
De KNVB en Gillette, scheersysteemproducent van het Amerikaanse levensmiddelenbedrijf Proc...
17 juli 2018 // Sport
17 juli 2018
Nieuwe samenwerking IFFR en Kaapse Brouwers Rotterdam
Pijl
International Film Festival Rotterdam (IFFR) is een nieuwe samenwerking aangegaan met Kaap...
17 juli 2018 // Kunst & cultuur