Ammodo nieuwe partner Tiger Short Competition

18 december 2017 // Kunst & cultuur
Ammodo nieuwe partner Tiger Short Competition
Ammodo, een organisatie die zich inzet voor kunst en wetenschap, heeft zich voor de komende drie edities van International Film Festival Rotterdam (IFFR) verbonden aan de Tiger Short Competition. 

Daarnaast reikt het festival vanaf 2018 twee nieuwe prijzen uit. De Found Footage Award is een juryprijs, mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, voor een lange of korte film die op een bijzondere manier omgaat met archiefmateriaal. De Voices Short Audience Award is een publieksprijs voor de beste narratieve korte film.
Het kortefilmprogramma van IFFR richt zich nadrukkelijk op het grensgebied van kunst, film, videokunst, performance art en film essays. De korte films zijn vaak experimenteel van aard  en variëren van 35mm tot 3D en VR.

Juliette de Wijkerslooth, directeur van Ammodo: "Wij stimuleren de artistieke kwaliteit, het experiment en de ontwikkeling van zowel makers als artistieke vormen. Door ons te verbinden aan de Tiger Short Competition dragen we bij aan de kruisbestuiving tussen film en kunst en geven we zichtbaarheid aan deze interdisciplinaire benadering van beeld.”
Aan elk van de drie Ammodo Tiger Short Awards is een geldbedrag van €5.000 verbonden. Daarnaast wijst de jury een film aan die mag meedoen aan de competitie voor korte films van de jaarlijkse European Film Awards (EFA). Festivaldirecteur Bero Beyer: "Met de Tiger Shorts vormt IFFR een brug tussen de black box en de white cube. We zijn blij dat we in Ammodo een partner hebben die ons ondersteunt in het bieden van deze experimentele ruimte aan makers en publiek.”  

Nieuwe prijzen
Het filmfestival introduceert volgend jaar ook twee nieuwe prijzen: de Found Footage Award en de Voices Short Audience Award. De nieuwe Found Footage Award wordt gesteund door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Deze achievement award, met een geldbedrag van €2.500, wordt uitgereikt aan de filmmaker die volgens een professionele jury op een uitzonderlijke manier gebruikmaakt van archiefmateriaal. Met de nieuwe Voices Short Audience Award zet het festival naast experimentele korte films ook de narratieve korte films uit de Voices-sectie meer in de spotlights. IFFR 2018 vertoont vijf verschillende Voices Short-compilaties met in totaal meer dan twintig films uit achttien landen. Na afloop geeft het publiek zijn oordeel op een stemkaart en kiest daarmee uiteindelijk de winnaar, die €2.500 verdient. 

De Ammodo Tiger Short Awards worden uitgereikt op zondag 28 januari 2018. Zowel de Found Footage Award als de Voices Short Audience Award wordt uitgereikt op vrijdag 2 februari.
Meer over (tags): Awards, Sponsorcontracten,
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sponsoring.

Laatste nieuws

20 augustus 2018
Versterking voor Triple Double
Pijl
Sportmarketingbureau Triple Double heeft zich onlangs versterkt met Ton van der Leeden en ...
20 augustus 2018 // Sport
18 augustus 2018
Vibes of the Week #33
Pijl
Wisselende geluiden over de European Championships, de Davis Cup volledig op de schop en e...
18 augustus 2018 // Sport
16 augustus 2018
Rabobank wil ervaringen bieden die passen bij de Lowlands-bezoeker
Pijl
Met de Brasserie 2050, de grootste silent disco op donderdag, een uitgebreidere en nieuwe ...
16 augustus 2018 // Entertainment // Kunst & cultuur
16 augustus 2018
Expedia nieuwe UEFA Champions League partner
Pijl
De Expedia Group is een nieuwe partner van de UEFA Champions League. Het contract met de o...
16 augustus 2018 // Sport
16 augustus 2018
Hoofdklasse start seizoen opnieuw met ABN AMRO Cup
Pijl
Voor de elfde keer is de ABN AMRO Cup het prestatietoernooi waarmee de teams zich voorbere...
16 augustus 2018 // Sport