Marjan van der Haar nieuwe zakelijk directeur IFFR

11 juli 2018 // Kunst & cultuur
Marjan van der Haar nieuwe zakelijk directeur IFFR
Marjan van der Haar en Bero Beyer
Marjan van der Haar is benoemd tot nieuwe zakelijk directeur van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Vanaf 1 oktober 2018 neemt zij naast festivaldirecteur Bero Beyer de dagelijkse leiding van IFFR op zich. De zakelijk directeur is onder meer verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en interne organisatie, het financiële beleid, communicatie en de subsidie-, fondsen- en sponsorwerving.

Marjan van der Haar is een ervaren professional uit de filmindustrie en was zakelijk directeur van Film Producers Netherlands (FPN) van 2010 tot 2018.

Van der Haar: "Mijn link met IFFR gaat ver terug. Ik herinner me nog goed hoe ik als vrijwilliger het laatste festival onder leiding van Hubert Bals meemaakte. Dat zinderende avontuur was de aanzet tot mijn verdere carričre in de filmindustrie. Ik heb sindsdien altijd gevochten voor de bijzondere en uitdagende films waar IFFR om bekendstaat – als programmacoördinator op IFFR, in de wereld van filmsales en in mijn rol als vertegenwoordiger van Nederlandse producenten bij FPN. Het is een eer en een uitdaging om nu naar IFFR terug te keren: een internationaal vermaard festival dat tegelijkertijd diep geworteld is in het bruisende Rotterdam, zowel qua publiek als door lokale samenwerkingen. Ik kijk ernaar uit om samen met het team de positie van het festival nog verder te versterken in aanloop naar de vijftigste jubileumeditie.”

Pieter Broertjes, voorzitter van de raad van toezicht: "Marjan brengt veel met zich mee. Haar ruime ervaring in de filmindustrie en haar uitgebreide netwerk zullen van grote waarde zijn voor IFFR. Maar haar open persoonlijkheid is even belangrijk. We hebben er vertrouwen in dat ze goed zal passen in het IFFR-team en als één helft van het directionele duo.”

Festivaldirecteur Bero Beyer: "Marjan is een aanwinst voor het festival! Ik ken haar al tijden als ambitieuze filmprofessional met een hart voor ons soort cinema. Samen gaan we doorwerken aan wat het festival altijd al doet: uitdagende films een platform bieden, innovatie promoten en nieuwe manieren van distributie aanjagen.” 
Beyer voegt toe: "De vijftigste editie van IFFR komt eraan. Ik kijk ernaar uit om met Marjan toe te werken naar de doelen die we hebben gesteld voor onze jubileumeditie en door te bouwen op de avontuurlijke uitbreidingen die we afgelopen edities hebben bewerkstelligd.”
Meer over (tags): Personen,
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sponsoring.

Laatste nieuws

14 augustus 2018
Olivier Smit: “De verbinding met de fans en de regio is de kern
Pijl
Een jaar geleden werd Olivier Smit commercieel directeur bij voetbalclub Vitesse. Afgelope...
14 augustus 2018 // Sport
14 augustus 2018
Roda JC en Lagardčre Sports slaan nieuwe weg in
Pijl
Roda JC en Lagardčre Sports hebben besloten om de samenwerking een andere invulling te gev...
14 augustus 2018 // Sport
14 augustus 2018
Dit zijn de 16 kledingsponsors in de Eredivisie
Pijl
De bal rolt weer in de Eredivisie. Afgelopen vrijdagavond werd het nieuwe seizoen in gang ...
14 augustus 2018 // Sport
14 augustus 2018
Cees Pronk Directeur Evenementen Le Champion
Pijl
Per 1 augustus 2018 heeft het bestuur van Le Champion Cees Pronk aangesteld als Directeur ...
14 augustus 2018 // Sport
14 augustus 2018
PHC verlengt sponsoring PSV
Pijl
PHC tailored telecom tekent wederom een nieuw sponsorcontract voor drie jaar met PSV. Hier...
14 augustus 2018 // Sport