Rabobank wordt sponsor Leeuwarden-Fryslân 2018

26 september 2017 // Kunst & cultuur
Rabobank wordt sponsor Leeuwarden-Fryslân 2018
De Friese Rabobanken, en Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland in het bijzonder, wordt partner van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Rabobank verbindt zich aan diverse projecten die in het cultuurjaar worden geďnitieerd. Het partnership is opvallend omdat ING hoofdsponsor is van het evenement.

Mede namens de Friese Rabobanken tekenden de directies van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland en Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 de partnerovereenkomst. 
Edwin Meijer, directeur Bedrijven bij de Rabobank lichtte toe dat de Rabobank sinds jaar en dag een belangrijke sponsor in Fryslân is voor vele culturele en sportieve activiteiten. "Daarmee geven wij vele projecten in de mienskip een steuntje in de rug. Ook het jaar 2018 staat bol van de activiteiten die Leeuwarden en onze provincie op de kaart zetten. Het is dan ook passend ons als Rabobank te verbinden aan dit bijzondere cultuurjaar.”

Daarbij is het volgens Meijer  van belang dat Fryslân zich profileert als culturele en innovatieve provincie: "We moeten meer uitdragen welke kwaliteiten we als provincie in huis hebben. Uiteraard zien we ook dat de publiekstrekkers zorgen voor een economische impuls voor ondernemend Fryslân. Het is onze taak er met elkaar voor te zorgen dat we ons niet alleen concentreren op het jaar 2018 blijft maar dat Fryslân nu en in de toekomst de moeite waard blijft: voor iedereen!”

De Friese Rabobanken hebben er  bewust voor gekozen hun reguliere sponsorprogramma niet te laten lijden onder de 2018-initiatieven. "Wij vinden lange-termijn-denken belangrijk. Alleen inzetten op het eenmalige cultuurjaar was voor ons geen optie”, aldus Meijer.  "Als wij alle sponsorgelden bij elkaar optellen gaat het om substantiële bedragen die vanuit ons coöperatief gedachtegoed worden teruggegeven aan de lokale gemeenschap.”
Betrokkenheid

Tjeerd van Bekkum (CEO LF2018) is enthousiast over de wijze waarop de Rabobank in het cultuurjaar uitpakt naast haar reguliere sponsorprogramma. "Door zich als partner aan ons te verbinden, verduidelijkt de Rabobank haar betrokkenheid bij de Friese leefomgeving des te meer.”

Vanuit Leeuwarden-Fryslân 2018 omarmt Rabobank de tentoonstelling Mata Hari in het Fries Museum en Under de Toer, het theaterspektakel in de Friese kerken. De bank verbond én verbindt zich in de provincie aan uiteenlopende projecten. Projecten als The Tall Ships Races (Harlingen), European Youth Music Festival (Sneek), Potatoes go Wild (Het Bildt), Oranjewoud Festival, Kening fan‘e Greide, het theaterspektakel Stormruiter, Gabe Schroor, het SKS Skűtsjesilen en Burgum Cultureel kunnen op (extra) ondersteuning van de Friese Rabobanken rekenen.
Meer over (tags): Sponsorcontracten,
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

17 oktober 2017
Roosmarijn Reijmer Hoofd Marketing Friendly Fire
Pijl
Roosmarijn Reijmer versterkt vanaf 1 januari 2018 concert- en evenementenorganisator Frien...
17 oktober 2017 // Entertainment
16 oktober 2017
Tienpont:
Pijl
In een persbericht laat Simeon Tienpont, tot voor kort schipper bij Team AkzoNobel, weten ...
16 oktober 2017 // Sport
16 oktober 2017
NOC*NSF en Zilveren Kruis blijven samenwerken
Pijl
NOC*NSF en Zilveren Kruis gaan een nieuw partnership aan maar slaan daarbij een nieuwe weg...
16 oktober 2017 // Sport
14 oktober 2017
Justlease stopt sponsoring schaatsteam Wüst
Pijl
Schaatsers Ireen Wüst, Jan Blokhuijsen en Antoinette de Jong moeten aan het einde van het ...
14 oktober 2017 // Sport
14 oktober 2017
AkzoNobel stuurt schipper Tienpont weg
Pijl
Simeon Tienpont is niet langer schipper van team Team AkzoNobel in de Volvo Ocean Race. Vo...
14 oktober 2017 // Sport