Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years breed ondersteund

16 april 2018 // Kunst & cultuur
Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years breed ondersteund
De tentoonstelling in de Kunsthal ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’, ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse luxueuze modehuis Viktor&Rolf, wordt door een groot aantal bedrijven ondersteund.

De Kunsthal en Viktor&Rolf staan bekend om hun verschillende samenwerkingen met grote merken, bedrijven en particulieren. In de aanloop naar en tijdens de tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’ zijn verschillende initiatieven en samenwerkingen tot stand gekomen. Rotterdamse, landelijke en internationale partners maken met hun bijdrage de tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam mogelijk. Enkele van de noemenswaardige samenwerkingen bij de tentoonstelling zijn:

ING
ING is hoofdsponsor van de tentoonstelling én hoofdsponsor van de Kunsthal. ING en Kunsthal Rotterdam delen de missie om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Voor ING is een speciale Viktor&Rolf betaalpas ontworpen, die klanten kunnen aanvragen via MijnING.nl. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers in de Kunsthal in een speciale photobooth hun passie voor Viktor&Rolf delen. Ook brengt de ING Kunstbuzz circa 300 leerlingen naar de tentoonstelling om jongeren kennis te laten maken met deze Nederlandse mode-iconen.

BankGiro Loterij  
In samenwerking met de BankGiro Loterij wordt de tentoonstelling landelijk onder de aandacht gebracht bij haar deelnemers. In de Kunsthal wordt een speciaal event voor VIP-kaarthouders georganiseerd evenals voor de BankGiro Loterij deelnemers die voor de Kunsthal meespelen en daarmee de Kunsthal ondersteunen.

Vogue
Vogue besteedt ruim aandacht aan Viktor&Rolf in hun juninummer dat medio mei verschijnt, met onder meer een exclusieve fotoshoot, een interview met de curator over Viktor&Rolf en redactionele aandacht voor de tentoonstelling.

Design hotel Mainport
De officiële hotelpartner Mainport accommodeert alle beroemde openingsgasten en biedt een exclusief arrangement voor bezoekers aan de Kunsthal.

De Bijenkorf
De Kunsthal werkt samen met de Bijenkorf aan extra zichtbaarheid voor de tentoonstelling met onder andere een etalage in Bijenkorf Rotterdam als eye-catcher voor het winkelende publiek, een merchandise-assortiment voor haar klanten en nauwe samenwerking op marketingvlak.

Uniek
De tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’ toont een aantal van de meest indrukwekkende en innovatieve werken van het Nederlandse designduo Viktor&Rolf en onderzoekt de elementen die de ontwerpers uniek maken in de hedendaagse modewereld. Hun modeshows zijn als ‘performances’ van grote zeggingskracht. De Russian Doll-show in 1999, waarin Viktor&Rolf negen lagen kleding om slechts een model, topmodel Maggie Rizer, draperen, zorgt voor hun internationale doorbraak. Vervolgens volgen vele andere spraakmakende haute couture shows, waaruit stukken te zien zijn in de tentoonstelling, onder andere uit de collecties Bedtime Story (2005), The Fashion Show (2007), NO (2008), Cutting Edge Couture (2010), Red Carpet Dressing (2014), Wearable Art (2015) en Van Gogh Girls (2015), en niet eerder getoonde werken uit de nieuwste collecties, Boulevard of Broken Dreams (2017), Action Dolls (2017/18) en Surreal Satin (2018).

Bijzondere bruiklenen
Bijzondere bruiklenen zijn de trouwjurk die Viktor&Rolf in 2004 ontwierpen voor Prinses Mabel van Oranje-Nassau ter gelegenheid van haar huwelijk met Prins Friso, die samen met de ‘Doll’ miniatuurversie ervan − speciaal door ING Art management in bruikleen gegeven − te bewonderen zijn. Andere bijzondere werken zijn het kostuum dat zij in 2016 voor Madonna hebben gemaakt voor haar inzamelingsconcert in Miami Art Basel, en de theaterkostuums voor de voorstelling ‘Dutch Doubles’ (2014) van Het Nationale Ballet. Museum Boijmans Van Beuningen is speciale bruikleenpartner van de tentoonstelling, met dank aan de Han Nefkens Foundation.

Nai010 publicatie
Bij de tentoonstelling verschijnt de jubileumpublicatie ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’ samengesteld door gastcurator Thierry-Maxime Loriot en uitgegeven door nai010 uitgevers. Het boek bevat een exclusief recent interview van de curator met de ontwerpers, een fascinerende ‘glossary’ van Viktor&Rolf en een rijke iconografie met beelden van toonaangevende kunstenaars en fotografen zoals Cindy Sherman, Andreas Gursky, Herb Ritts, Anton Corbijn, Mert & Marcus, Annie Leibovitz, David LaChapelle, Tim Walker, Nick Knight en Inez & Vinoodh.
Meer over (tags): Sponsoractivaties,
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sponsoring.

Laatste nieuws

18 september 2018
Van der Zanden van ING naar AH
Pijl
Johan van der Zanden maakt per 1 december de overstap van ING naar Albert Heijn.
18 september 2018 // Kunst & cultuur // Sport
18 september 2018
Lexus en Victor Mids zetten samenwerking voort
Pijl
Lexus en Victor Mids zetten hun sinds 2016 bestaande samenwerking voort. Als resultaat hie...
18 september 2018 // Entertainment
17 september 2018
Lowa nieuwe hoofdsponsor Vierdaagse Nijmegen
Pijl
Wandelschoenenproducent Lowa verbindt zich vanaf 2019 voor minimaal 4 jaar aan de organisa...
17 september 2018 // Sport
17 september 2018
Allianz nieuwe IOC TOP-partner
Pijl
Allianz staat op het punt om een sponsorcontract te tekenen als TOP-partner van het IOC.
17 september 2018 // Sport
17 september 2018
Van der Jagt nieuwe algemeen directeur Le Champion
Pijl
Met ingang van 1 november aanstaande is Ron van der Jagt de nieuwe algemeen directeur van ...
17 september 2018 // Sport