Allereerste ABN AMRO Stadion Spelen

14 mei 2018 // Maatschappij
Allereerste ABN AMRO Stadion Spelen
Maandag 14 mei 2018 organiseert ABN AMRO Foundation samen met de afdeling Brand Activation de allereerste editie van de ABN AMRO Stadion Spelen. Zo’n 800 leerlingen van diverse (grotendeels) Jeugdeducatiefondsscholen krijgen de kans hun idolen te ontmoeten en talenten te ontdekken op verschillende onderdelen: van tennis tot voetbal, van kunst maken tot dans. 

De invulling van de dag komt tot stand door samenwerking met een groot aantal van de partners van ABN AMRO zoals: Jeugdeducatiefonds, AJAX Vrouwen, Nederlands Dans Theater, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Hermitage. Bijna 200 collega’s van ABN AMRO zijn vrijwilliger op de dag.

Via samenwerking met onder andere het Jeugdeducatiefonds (JEF) richt ABN AMRO Foundation zich op het verkleinen van kansongelijkheid onder kinderen. Eén op de acht kinderen groeit in Nederland op in armoede. Het Jeugdeducatiefonds stelt zich ten doel om snel, effectief en op laagdrempelige wijze, zo veel mogelijk kinderen uit minimagezinnen te helpen hun talenten optimaal te benutten.
Het JEF levert een financiële bijdrage aan noodzakelijke extra kosten, ter ondersteuning van het onderwijstraject. De steun is erop gericht een bijdrage te leveren aan een positievere ontwikkeling van een kind, daar waar geld een beperking is. ABN AMRO Foundation zet zich in om deze kinderen te betrekken bij haar maatschappelijke activiteiten. Samen met honderden collega’s betrekken we de kinderen van deze scholen (van zogenaamde JEF-scholen) bij allerlei projecten waarbij kinderen hun horizon kunnen verbreden.

Gelijke kansen
Naast de projecten die ABN AMRO doet met het Jeugdeducatiefonds, heeft de bank ook andere samenwerkingen om ongelijke kansen van kinderen te verkleinen. De bank vindt dat ze daar een verantwoordelijkheid in heeft. Iedereen verdient een kans om zijn talenten te ontdekken en ontplooien. Naast de samenwerking met het Jeugdeducatiefonds draagt ABN AMRO daarom bij aan het bevorderen van gelijke kansen voor jeugd door diverse activiteiten. Via de ABN AMRO Foundation hebben in 2017 ruim 25.000 kinderen - door de inzet van ruim 10.000 ABN AMRO collega’s - kennis gemaakt met diverse sporten, kunst & cultuur en zijn hen ‘social skills’ bijgebracht (financiële educatie, lezen, programmeren). ABN AMRO is sinds 2006 hoofdsponsor van de Kindervredesprijs. En al meer dan 10 jaar zetten ABN AMRO-collega’s zich in voor vele JINC-projecten, zoals sollicitatietrainingen, Ondernemen doe je zo (kinderen op vmbo leren wat ondernemerschap inhoudt), Taaltrip (woordenschat vergroten) en heeft de bank vier keer meegedaan aan Baas van Morgen.
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sponsoring.

Laatste nieuws

21 september 2018
BMW verbindt zich aan Dam tot Dam Park 2018
Pijl
Vanaf 2018 is Dusseldorp BMW vanuit haar vestiging in Zaandam de allereerste automative pa...
21 september 2018 // Sport
21 september 2018
Vibes of the Week #38
Pijl
Het was de week van de twee ‘James Deans’ van de Nederlandse sport: Jeffrey Herlings en Ma...
21 september 2018 // Sport
20 september 2018
Quote en Players United presenteren duurste voetbalteam ter wereld
Pijl
Op zondag 24 september neemt een selectie van Quote 500-leden het in een unieke wedstrijd...
20 september 2018 // Maatschappij // Sport
20 september 2018
Robeco Summernights worden BankGiro Loterij ZomerConcerten
Pijl
De zomerprogrammering van het Koninklijk Concertgebouw heet voortaan BankGiro Loterij Zome...
20 september 2018 // Kunst & cultuur
19 september 2018
KNSB en commerciële teams bereiken overeenstemming licenties
Pijl
De KNSB heeft met commerciële teams in het langebaanschaatsen een nieuwe licentieovereenk...
19 september 2018 // Sport