Eneco geeft duurzame energieles

13 juni 2018 // Maatschappij
Eneco geeft duurzame energieles
Eneco Groep geeft komend schooljaar 10.000 leerlingen duurzame energieles. Als startschot van de campagne kregen vandaag 200 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen de Hildegardisschool (Rotterdam), de Wijngaard (Hendrik-Ido-Ambacht) en de Anne Frank School (Bleiswijk) een megales over duurzame energie in Diergaarde Blijdorp.

De les wordt gegeven door medewerkers van Eneco Groep die de kinderen door middel van proefjes, filmpjes en een quiz enthousiast maken voor de energietransitie. Eneco Groep geeft hiermee het startschot voor een jaar waarin ze 10.000 leerlingen duurzame energieles wil geven.
Basisschoolleerlingen leren tijdens de duurzame energieles in 2 uur tijd van alles over energie. De lessen zijn beschikbaar op 3 verschillende niveaus: groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8. Docenten kunnen het lesmateriaal gratis downloaden via de Eneco Groep website of kunnen een gastles door een medewerker aanvragen. De afgelopen twee jaar gaven Eneco medewerkers al 5500 leerlingen les. Komend schooljaar wil Eneco 10.000 leerlingen lesgeven.

Educatie essentieel
Om de klimaatdoelen uit het Parijs akkoord te halen is goed opgeleid technisch personeel nodig. De Sociaal Economische Raad (SER) concludeerde recent dat we daar in Nederland een groot tekort aan hebben. Monique Hagenouw, projectleider educatie bij Eneco Groep: "Net als de SER zien wij in educatie een belangrijke oplossing voor dit probleem. Met onze energielessen zorgen we al op jonge leeftijd voor bewustwording en maken we leerlingen enthousiast voor de sector. Daardoor is diezelfde leerling zich bij een opleidingskeuze in ieder geval bewust van de mogelijkheden die de energietransitie biedt."

Activiteiten voor elk niveau en elke leeftijd
Naast energielessen voor basisscholen is Eneco ook actief op middelbare scholen en universiteiten. Met de energietransitie games, ‘The Newtonian Shift’ voor studenten en ‘You’ve got the power’ voor middelbare scholieren, kunnen jongeren op een speelse manier de complexiteit van de energietransitie ervaren. Daarnaast opent Eneco later dit jaar een windlaboratorium waar basisschool- en middelbare schoolklassen ontvangen worden om kennis te maken met (wind)energie.
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sponsoring.

Laatste nieuws

14 augustus 2018
Olivier Smit: “De verbinding met de fans en de regio is de kern
Pijl
Een jaar geleden werd Olivier Smit commercieel directeur bij voetbalclub Vitesse. Afgelope...
14 augustus 2018 // Sport
14 augustus 2018
Roda JC en Lagardère Sports slaan nieuwe weg in
Pijl
Roda JC en Lagardère Sports hebben besloten om de samenwerking een andere invulling te gev...
14 augustus 2018 // Sport
14 augustus 2018
Dit zijn de 16 kledingsponsors in de Eredivisie
Pijl
De bal rolt weer in de Eredivisie. Afgelopen vrijdagavond werd het nieuwe seizoen in gang ...
14 augustus 2018 // Sport
14 augustus 2018
Cees Pronk Directeur Evenementen Le Champion
Pijl
Per 1 augustus 2018 heeft het bestuur van Le Champion Cees Pronk aangesteld als Directeur ...
14 augustus 2018 // Sport
14 augustus 2018
PHC verlengt sponsoring PSV
Pijl
PHC tailored telecom tekent wederom een nieuw sponsorcontract voor drie jaar met PSV. Hier...
14 augustus 2018 // Sport