Rabobank Foundation blijft partner Special Olympics

9 februari 2018 // Maatschappij, Sport
Rabobank Foundation blijft partner Special Olympics
Het partnership van de Special Olympics met de Rabobank Foundation is verlengd tot en met 2021. Het maatschappelijke fonds van Rabobank is al jaren een trouw samenwerkingspartner van Special Olympics evenementen in Nederland en tijdens de uitzendingen van Team NL naar World Games. 

In het bijzijn van 25 sportverenigingen, die zijn ingeloot om deel te nemen aan de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, werd de samenwerking deze week nog eens in het zonnetje gezet  door Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland en Roelie van Stempvoort van Rabobank Foundation.
"Rabobank Foundation steunt Special Olympics al bijna 20 jaar. Dat we zo’n lange relatie hebben, onderstreept wat mij betreft al hoe belangrijk dit evenement is. Special Olympics geeft mensen met een beperking het podium wat ze verdienen en ze worden gestimuleerd om te sporten. Sporten is namelijk belangrijk. Voor iedereen. Want via de sport leer je zoveel: samenwerken, omgaan met succes én tegenslagen, het stellen van doelen. Ook ontstaan er vriendschappen en groeit het zelfvertrouwen. Dat is iets wat je iedereen gunt.” aldus Roelie van Stempvoort, Rabobank Foundation.

Special Olympics Nederland werkt op het gebied van sponsors en fondsenwerving samen met Fonds Gehandicaptensport. Zij hebben een grote rol gespeeld in de totstandkoming van deze contractverlenging.
"Rabobank toont zich oprecht betrokken bij het verhogen van de sportparticipatie van mensen met een fysieke en verstandelijke beperking. Juist in het lokale aspect op verenigingsniveau is waar we elkaar blijven vinden. Dat de bank nu de samenwerking verlengd, is iets waar we bijzonder trots op zijn." aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport.

Het was donderdag 8 februari ook de eerste bijeenkomst voor de 25 verenigingen die zijn ingeloot voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Van 14 t/m 21 maart 2019 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. 

TeamNL bestaat in totaal uit 101 personen; 66 sporters, 3 Unified Partners, 23 coaches en 9 staff leden. De sporters, Unified Partners en coaches zullen actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, open water zwemmen, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sponsoring.

Laatste nieuws

20 juli 2018
GOED verbindt zich aan PSV Vrouwen
Pijl
Arbodienstverlener GOED verbindt zich voor drie seizoenen als partner aan PSV Vrouwen. Het...
20 juli 2018 // Sport
20 juli 2018
Vibes of the Week #29
Pijl
Van het WK naar de Tour de France. Dylan Groenewegen moest helaas naar huis, maar staat we...
20 juli 2018 // Sport
19 juli 2018
Tonzon wordt nieuwe partner IJSTIJD!
Pijl
De KNSB heeft in Tonzon een nieuwe sponsor gevonden voor IJSTIJD!, het jaarlijks terugkere...
19 juli 2018 // Sport
17 juli 2018
KNVB en Gillette sluiten partnership
Pijl
De KNVB en Gillette, scheersysteemproducent van het Amerikaanse levensmiddelenbedrijf Proc...
17 juli 2018 // Sport
17 juli 2018
Nieuwe samenwerking IFFR en Kaapse Brouwers Rotterdam
Pijl
International Film Festival Rotterdam (IFFR) is een nieuwe samenwerking aangegaan met Kaap...
17 juli 2018 // Kunst & cultuur