Rabobank Foundation blijft partner Special Olympics

9 februari 2018 // Maatschappij, Sport
Rabobank Foundation blijft partner Special Olympics
Het partnership van de Special Olympics met de Rabobank Foundation is verlengd tot en met 2021. Het maatschappelijke fonds van Rabobank is al jaren een trouw samenwerkingspartner van Special Olympics evenementen in Nederland en tijdens de uitzendingen van Team NL naar World Games. 

In het bijzijn van 25 sportverenigingen, die zijn ingeloot om deel te nemen aan de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, werd de samenwerking deze week nog eens in het zonnetje gezet  door Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland en Roelie van Stempvoort van Rabobank Foundation.
"Rabobank Foundation steunt Special Olympics al bijna 20 jaar. Dat we zon lange relatie hebben, onderstreept wat mij betreft al hoe belangrijk dit evenement is. Special Olympics geeft mensen met een beperking het podium wat ze verdienen en ze worden gestimuleerd om te sporten. Sporten is namelijk belangrijk. Voor iedereen. Want via de sport leer je zoveel: samenwerken, omgaan met succes én tegenslagen, het stellen van doelen. Ook ontstaan er vriendschappen en groeit het zelfvertrouwen. Dat is iets wat je iedereen gunt. aldus Roelie van Stempvoort, Rabobank Foundation.

Special Olympics Nederland werkt op het gebied van sponsors en fondsenwerving samen met Fonds Gehandicaptensport. Zij hebben een grote rol gespeeld in de totstandkoming van deze contractverlenging.
"Rabobank toont zich oprecht betrokken bij het verhogen van de sportparticipatie van mensen met een fysieke en verstandelijke beperking. Juist in het lokale aspect op verenigingsniveau is waar we elkaar blijven vinden. Dat de bank nu de samenwerking verlengd, is iets waar we bijzonder trots op zijn." aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport.

Het was donderdag 8 februari ook de eerste bijeenkomst voor de 25 verenigingen die zijn ingeloot voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Van 14 t/m 21 maart 2019 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. 

TeamNL bestaat in totaal uit 101 personen; 66 sporters, 3 Unified Partners, 23 coaches en 9 staff leden. De sporters, Unified Partners en coaches zullen actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, open water zwemmen, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sponsoring.

Laatste nieuws

16 februari 2018
Korean Vibes
Pijl
Wat een heerlijke week! 6x goud, 5x zilver, 2x brons. Lees het allemaal nog eens terug in ...
16 februari 2018 // Sport
14 februari 2018
Nationale-Nederlanden sponsor SBS-programma Vet Fit
Pijl
Nationale-Nederlanden is sponsor van het nieuwe SBS6-programma 'Vet Fit', dat vanaf dinsda...
14 februari 2018 // Media
14 februari 2018
Brunel HR partner Volvo Ocean Race
Pijl
Internationaal detacheringsbedrijf Brunel wordt Official Human Resources Partner van de Vo...
14 februari 2018 // Sport
14 februari 2018
Premier League rechten leveren weer meer op
Pijl
De mediarechten voor de wedstrijden in de Premier League voor de periode 2019-2022 zijn ve...
14 februari 2018 // Media // Sport
13 februari 2018
Rabobank Amsterdam langer hoofdsponsor Stedelijk
Pijl
Rabobank Amsterdam heeft het contract als hoofdsponsor van het Stedelijk Museum in Amsterd...
13 februari 2018 // Kunst & cultuur