Rabobank Foundation blijft partner Special Olympics

9 februari 2018 // Maatschappij, Sport
Rabobank Foundation blijft partner Special Olympics
Het partnership van de Special Olympics met de Rabobank Foundation is verlengd tot en met 2021. Het maatschappelijke fonds van Rabobank is al jaren een trouw samenwerkingspartner van Special Olympics evenementen in Nederland en tijdens de uitzendingen van Team NL naar World Games. 

In het bijzijn van 25 sportverenigingen, die zijn ingeloot om deel te nemen aan de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi, werd de samenwerking deze week nog eens in het zonnetje gezet  door Ragna Schapendonk, directeur Special Olympics Nederland en Roelie van Stempvoort van Rabobank Foundation.
"Rabobank Foundation steunt Special Olympics al bijna 20 jaar. Dat we zo’n lange relatie hebben, onderstreept wat mij betreft al hoe belangrijk dit evenement is. Special Olympics geeft mensen met een beperking het podium wat ze verdienen en ze worden gestimuleerd om te sporten. Sporten is namelijk belangrijk. Voor iedereen. Want via de sport leer je zoveel: samenwerken, omgaan met succes én tegenslagen, het stellen van doelen. Ook ontstaan er vriendschappen en groeit het zelfvertrouwen. Dat is iets wat je iedereen gunt.” aldus Roelie van Stempvoort, Rabobank Foundation.

Special Olympics Nederland werkt op het gebied van sponsors en fondsenwerving samen met Fonds Gehandicaptensport. Zij hebben een grote rol gespeeld in de totstandkoming van deze contractverlenging.
"Rabobank toont zich oprecht betrokken bij het verhogen van de sportparticipatie van mensen met een fysieke en verstandelijke beperking. Juist in het lokale aspect op verenigingsniveau is waar we elkaar blijven vinden. Dat de bank nu de samenwerking verlengd, is iets waar we bijzonder trots op zijn." aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport.

Het was donderdag 8 februari ook de eerste bijeenkomst voor de 25 verenigingen die zijn ingeloot voor de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Van 14 t/m 21 maart 2019 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. 

TeamNL bestaat in totaal uit 101 personen; 66 sporters, 3 Unified Partners, 23 coaches en 9 staff leden. De sporters, Unified Partners en coaches zullen actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, open water zwemmen, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sponsoring.

Laatste nieuws

18 april 2018
Peugeot steunt nieuwe tennisgeneratie
Pijl
Vier aanstormende Nederlandse tennistalenten weten zich vanaf heden gesteund door Peugeot ...
18 april 2018 // Sport
18 april 2018
Océ en NEMO sluiten partnership
Pijl
Océ en NEMO Science Museum maken vandaag bekend een partnership te zijn aangegaan. Océ ste...
18 april 2018 // Maatschappij
17 april 2018
CM.com verstevigt positie in sportmarkt met overname EventsIT
Pijl
Communicatie- en betaalplatform CM.com neemt EventsIT, specialist in ICT en ticketing voor...
17 april 2018 // Sport
16 april 2018
Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years breed ondersteund
Pijl
De tentoonstelling in de Kunsthal ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’, ter gelegenheid...
16 april 2018 // Kunst & cultuur
14 april 2018
Roompot Vakanties blijft hoofdsponsor wielerploeg
Pijl
Roompot Vakanties zal ook de komende twee jaar optreden als hoofdsponsor van de pro-contin...
14 april 2018 // Sport