Ajax en Guangzhou R&F Football Club tekenen overeenkomst

27 november 2017 // Sport
Ajax en Guangzhou R&F Football Club tekenen overeenkomst
Ajax zet een nieuwe stap in China. Met Guangzhou R&F FC is vandaag een samenwerkingsovereenkomst van vijf jaar getekend. De Chinese topclub wil met de hulp van Ajax de beste jeugdopleiding van China ontwikkelen. Met de overeenkomst is een totaalbedrag gemoeid van 10 miljoen euro. 

Beide clubs hebben de intentie uitgesproken om bij wederzijdse tevredenheid het contract met nog eens vijf jaar te verlengen.
Ajax heeft zich, via de speciaal voor dit soort samenwerkingen opgerichte Ajax Coaching Academy (ACA), ten doel gesteld om de kennis van de jeugdopleiding mondiaal te delen. De club streeft er dus naar in meerdere werelddelen vergelijkbare samenwerkingen aan te gaan. De ACA heeft het afgelopen jaar programma’s en projecten ontwikkeld en krijgt nu in China de verantwoordelijkheid om de gehele jeugdopleiding van Guangzhou R&F FC vorm te geven. Alle facetten van een jeugdopleiding, zoals scouting, talentontwikkeling en de daaraan ondersteunende afdelingen, komen hierbij aan bod.
Onder leiding van voormalig Ajax-trainer Ed Engelkes, die de rol gaat vervullen als Technisch Directeur, gaan nog meerdere Ajax-coaches mee die allen een specifieke rol vervullen binnen het coaching pakket. Zij gaan de filosofie van de club over brengen op de Chinese staf en de jeugdspelers en worden ondersteund met een team specialisten vanuit Amsterdam.

Nicky Wong, Vice President van Guangzhou R&F FC: "Ajax is een club met een rijke historie, nationaal en internationaal. Zij hebben de beste jeugdopleiding van de wereld. Wij zijn een jonge club, maar met dezelfde filosofie als Ajax heeft waar het gaat om de manier van spelen, maar ook met betrekking tot opleiden van jeugd. Wij hebben veel vertrouwen in een vruchtbare samenwerking.”

Algemeen directeur Edwin van der Sar: "Het is goed voor Ajax dat wij dit partnership aangaan met Guangzhou R&F Football Club. We waren de afgelopen jaren al actief op de Aziatische markt, maar voornamelijk op commercieel gebied. Deze samenwerking draait vooral om voetbal. De jeugdopleiding is voor Ajax al decennialang ontzettend belangrijk in alles wat wij doen. Dat we nu onze kennis kunnen delen in deze samenwerking met R&F is goed voor beide clubs. Het is bekend dat het voor ons lastig is om in de huidige Europese voetbalwereld verder te groeien. Door de Ajax Coaching Academy creëren we desondanks kansen om hierin stappen te maken.”
Guangzhou R&F Football Club speelt in de Chinese Super League en eindigde dit jaar op de vijfde plaats. Het team wordt getraind door de Servische coach Dragan Stojković. De club is opgericht in 2011 door Chinese onroerend goed ontwikkelaar R&F.
Meer over (tags): Innovatie,
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Feiten en achtergronden

Ajax heeft in zijn internationale beleid al jaren een sterke focus op de Chinese markt. De club investeert in het zelf maken van content voor de Chinese markt. Inmiddels zijn verschillende media- en sponsorcontracten gesloten met Chinese bedrijven. Dit seizoen onder andere met KB88 en Hikvsion. Daarmee komt het aantal partnerships met Chinese partijen op zes waardoor al 15-20% van de sponsorinkomsten uit China komt. De deal met Guangzhou R&F Football Club is de volgende stap in dit traject.

Laatste nieuws

14 december 2017
KLM langer hoofdsponsor KLM Open
Pijl
KLM heeft het hoofdsponsorcontract met de Dutch Open Golf verlengd tot en met 2020.
14 december 2017 // Sport
14 december 2017
Kumpany versterkt zich met Larissa Clemens
Pijl
Met de komst van Larissa Clemens (1985) als Account Director is het nieuwe management van ...
14 december 2017 // Entertainment // Kunst & cultuur // Sport
13 december 2017
Tuitert en Van Velzen hosts Holland Heineken House
Pijl
Mark Tuitert en Roel van Velzen gaan als hosts voor het eerst de Olympische huldigingen pr...
13 december 2017 // Entertainment // Sport
13 december 2017
AA Drink Talenteam 2018 bekend
Pijl
De sponsorovereenkomst tussen de Atletiekunie en AA Drink zal in 2018 inmiddels haar 33e j...
13 december 2017 // Sport
12 december 2017
Univé en Delta Cycling Rotterdam bundelen krachten
Pijl
Univé en Delta Cycling Rotterdam gaan gezamenlijk fietsers begeleiden richting de 2018-edi...
12 december 2017 // Sport