Premier League Darts in Rotterdam in teken Fonds Gehandicaptensport

13 april 2018 // Sport
Premier League Darts in Rotterdam in teken Fonds Gehandicaptensport
Op woensdag 18 en donderdag 19 april vindt de Premier League Darts plaats in Rotterdam Ahoy. De internationale dartsorganisatie PDC heeft de exposurerechten tijdens de edities in Ahoy geschonken aan Fonds Gehandicaptensport

Samen met de PDC vraagt het Fonds aandacht voor de gehandicaptensport en voor het para-darts programma van de Nederlandse Darts Bond in het bijzonder.

De dartsport voor mensen met een handicap is in de afgelopen jaren in Nederland flink gegroeid. De sport is zowel toegankelijk voor mensen met een lichamelijke als een verstandelijke handicap. Om meer mensen met een handicap de gelegenheid te bieden om te starten met para-darts, zal Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met de Nederlandse Darts Bond para-darts in Nederland ondersteunen.

"Wij zijn bijzonder vereerd dat wij samen met de PDC aandacht mogen vragen voor para-darts tijdens de Premier League Darts in Rotterdam”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. "Fantastisch om in een uitverkocht Ahoy, twee avonden achter elkaar, bekendheid te geven aan para-darts en samen met de dartliefhebbers deze sport voor mensen met een handicap te ondersteunen”

180 voor para-darts
Om para-darts in Nederland te ondersteunen, doneert de internationale dartsorganisatie PDC € 180,- aan het Fonds bij elke 180-er die wordt gegooid.

Een deel van de bijdrage van de PDC zal Fonds Gehandicaptensport gebruiken om in samenwerking met de Nederlandse Darts Bond para-darts in Nederland te ondersteunen, zodat meer mensen met een handicap de mogelijkheid krijgen om te starten met deze sport. De sport is zowel toegankelijk voor mensen met een lichamelijke als een verstandelijke handicap.

"Wij zijn de PDC dankbaar voor deze waardevolle geste”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. "Uiteraard hopen wij dat de darters tijdens de Premier League Darts in goede vorm verkeren en dat er vele 180-ers gegooid worden. Met als doel een mooie bijdrage voor de ondersteuning van para-darts in Nederland. Het feit dat ook Ahoy en RTL7 bereid zijn om mee te werken om aandacht te vragen voor para-darts en de gehandicaptensport, maakt mij extra dankbaar!”
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sponsoring.

Laatste nieuws

14 augustus 2018
Olivier Smit: “De verbinding met de fans en de regio is de kern
Pijl
Een jaar geleden werd Olivier Smit commercieel directeur bij voetbalclub Vitesse. Afgelope...
14 augustus 2018 // Sport
14 augustus 2018
Roda JC en Lagardère Sports slaan nieuwe weg in
Pijl
Roda JC en Lagardère Sports hebben besloten om de samenwerking een andere invulling te gev...
14 augustus 2018 // Sport
14 augustus 2018
Dit zijn de 16 kledingsponsors in de Eredivisie
Pijl
De bal rolt weer in de Eredivisie. Afgelopen vrijdagavond werd het nieuwe seizoen in gang ...
14 augustus 2018 // Sport
14 augustus 2018
Cees Pronk Directeur Evenementen Le Champion
Pijl
Per 1 augustus 2018 heeft het bestuur van Le Champion Cees Pronk aangesteld als Directeur ...
14 augustus 2018 // Sport
14 augustus 2018
PHC verlengt sponsoring PSV
Pijl
PHC tailored telecom tekent wederom een nieuw sponsorcontract voor drie jaar met PSV. Hier...
14 augustus 2018 // Sport