Startschot nieuwe samenwerking Utrecht Science Park Marathon

2 november 2017 // Sport
Startschot nieuwe samenwerking Utrecht Science Park Marathon
Global Sports Communication en 20Knots slaan handen ineen voor Utrecht Science Park Marathon.

Jos Hermens, directeur Global Sports Communication: "Ik zie grote mogelijkheden om de marathon in Utrecht te laten groeien tot een van de grootste in Nederland. Met Global Sports Communication hebben we ons altijd alleen gericht op begeleiding van internationale topatleten en het organiseren van topsportevenementen, maar we zien dat juist de verbinding tussen topsport en breedtesport heel belangrijk is. De kennis die we hebben opgedaan in topsport willen we graag gebruiken om alle hardlopers beter te faciliteren. Daarnaast willen we een eliteveld toevoegen aan de Utrecht Science Park Marathon. Aangezien het nog steeds een unicum in onze sport is dat alle lopers in 1 veld starten en binnen hun eigen mogelijkheden een toptijd proberen te lopen. "

20Knots nam het evenement 3 jaar geleden over en zette een positieve ontwikkeling in gang. Directeur Arjen de Ruyter: ”Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Met Jos Hermens en zijn team ga ik aan de slag om het evenement de komende jaren verder te laten groeien. Ik kan me nu volledig richten op het verder ontwikkelen en neerzetten van een kwalitatief topevenement. Fantastisch dat ik met een ervaren partij als Global Sports Communication mag gaan samenwerken. Dat geeft de organisatie veel meer slagkracht. " 

Directeur Jan Henk van der Velden van Utrecht Science Park: "Als hoofdsponsor zijn we verheugd en trots dat Jos Hermens en Arjen de Ruyter de handen ineen geslagen hebben. De USP Marathon maakt met de prachtige route die ook in 2018 onder de Dom doorgaat een mooie verbinding met de stad en de regio Utrecht. De Utrecht Science Park Marathon is niet zomaar een sportevenement. Op het Science Park werken we samen aan het verbeteren van gezondheid en kwaliteit van leven. Als je fit bent denk je beter. Door met kennispartners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en UMC Utrecht en Sportcentrum Olympos en KWF Kankerbestrijding samen te werken geven we samen inhoud aan het evenement. Zo organiseert het UMC Utrecht een sportmedisch symposium en verbindt het Wilhelmina Kinderziekenhuis zich aan de WKZ Kidsrun. KWF Kankerbestrijding haalt geld op voor kankeronderzoek wat weer besteed wordt in onderzoek in het Utrecht Science Park.”

Partners van de Utrecht Science Park Marathon zijn Utrecht Science Park, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Sportcentrum Olympos, ROC Midden Nederland, RTV Utrecht en KWF Kankerbestrijding en Gemeente Utrecht.

Op de foto (vlnr): Arjen de Ruyter, Jan Henk van der Velden en Jos Hermens.
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

17 november 2017
Vibes of the Week 2017-46
Pijl
Italië gaat ook niet naar het WK, volle focus op de schaatsbaan, van atletiektempel naar c...
17 november 2017 // Sport
17 november 2017
Nominatie voor ‘Sportmarketing: waardecreatie binnen de sport'
Pijl
Het boek 'Sportmarketing: waardecreatie binnen de sport' van Robert Kok en Hugo Gruijters ...
17 november 2017 // Sport
16 november 2017
Hermitage krijgt drie special edition Heineken flesjes
Pijl
Hoofdsponsor Heineken heeft drie special edition bierflesjes ontworpen voor de Hermitage A...
16 november 2017 // Kunst & cultuur
16 november 2017
NOC*NSF en Campina verlengen partnership met vier jaar
Pijl
NOC*NSF versterkt haar lopende partnership met Campina en verlengt dit tot en met 2020. He...
16 november 2017 // Sport
16 november 2017
KPN opnieuw hoofdsponsor Coolste Baan van Nederland
Pijl
KPN is opnieuw de hoofdsponsor van de Coolste Baan van Nederland die volgend jaar plaatsvi...
16 november 2017 // Sport