WK Zeilen 2022 toegewezen aan Den Haag

12 mei 2018 // Sport
WK Zeilen 2022 toegewezen aan Den Haag
De internationale zeilbond World Sailing heeft bekend gemaakt dat het WK Zeilen in 2022 is toegewezen aan Den Haag. Nederland neemt daarmee de organisatie van dit prestigieuze zeilevenement op zich.

"We zijn ontzettend blij en trots dit evenement te mogen hostenĒ, aldus directeur van het Watersportverbond, Maurice Leeser. "Wij hebben samen met de gemeente Den Haag en TIG Sports een geweldig bid gepresenteerd aan World Sailing. De samenwerking met deze drie partijen verliep van begin tot eind vlekkeloos. Ons nieuwe topzeilcentrum in Den Haag en de geweldige prestaties van onze zeilers de afgelopen 8 jaar tonen aan dat wij tot de top van de internationale zeilwereld behoren. Nederland is een watersportland bij uitstek en de organisatie van een WK past hier uitstekend bij. Naast onze huidige kernploeg staat er een nieuwe generatie topzeilers klaar om de internationale podia te bestormen. We vinden het geweldig dat deze generatie nu de kans krijgt om in eigen land te excelleren, voor de ogen van hun eigen fans en de leden van onze verenigingen.Ē

Met het WK Zeilen kan Den Haag zich verder profileren als Europese topzeilstad in het jaar waarin Den Haag ook European Capital of Sport genoemd mag worden. Daarnaast geeft het evenement de mogelijkheid om de topzeilers van het in het Topzeilcentrum gevestigde NTC Zeilen een podium te geven in eigen stad en de Haagse bevolking actief te betrekken. Er zullen verschillende side events plaatsvinden op cultureel, sportief en muzikaal vlak.

Wethouder Sport, Rabin Baldewsingh, van de gemeente Den Haag over de keuze van World Sailing: "Ik ben ontzettend trots dat Den Haag in 2022 gastheer is van het WK Zeilen. Het is een geweldige erkenning voor de investeringen die Den Haag de afgelopen 12 jaar heeft gedaan in de topzeilsport met de ondersteuning van het NTC Zeilen, de haven van Scheveningen, het Topzeilcentrum en grote zeilevenementen met als hoogtepunt de Finish van de Volvo Ocean Race deze zomer. In 2022 waarin Den Haag "European Capital of Sport" is krijgen we de kans om onze Olympische zeilers van het NTC Zeilen live in actie te zien in eigen stad."

Het WK Zeilen wordt iedere vier jaar gehouden en is, na de Olympische spelen, het meest belangrijke zeilkampioenschap voor de olympische zeildisciplines. Naast Den Haag, was Auckland (Nieuw-Zeeland) een van de laatst overgebleven genomineerden voor de organisatie van het WK in 2022. De organisatie van het WK komt in handen van TIG Sports.
Meer over (tags): Evenementen,
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sponsoring.

Feiten en achtergronden

Op 28 juni organiseert Sponsorreport een seminar tijdens de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag. Een van de sprekers is Niels Markensteijn, managing partner TIG Sports. Hij zal vertellen over de wijze waarop de Volvo Ocean Race Finish naar Den Haag kwam: Wie niet waagt, wie niet wint!

Laatste nieuws

21 september 2018
BMW verbindt zich aan Dam tot Dam Park 2018
Pijl
Vanaf 2018 is Dusseldorp BMW vanuit haar vestiging in Zaandam de allereerste automative pa...
21 september 2018 // Sport
21 september 2018
Vibes of the Week #38
Pijl
Het was de week van de twee ĎJames Deansí van de Nederlandse sport: Jeffrey Herlings en Ma...
21 september 2018 // Sport
20 september 2018
Quote en Players United presenteren duurste voetbalteam ter wereld
Pijl
Op zondag 24 september neemt een selectie van Quote 500-leden het in een unieke wedstrijd...
20 september 2018 // Maatschappij // Sport
20 september 2018
Robeco Summernights worden BankGiro Loterij ZomerConcerten
Pijl
De zomerprogrammering van het Koninklijk Concertgebouw heet voortaan BankGiro Loterij Zome...
20 september 2018 // Kunst & cultuur
19 september 2018
KNSB en commerciŽle teams bereiken overeenstemming licenties
Pijl
De KNSB heeft met commerciŽle teams in het langebaanschaatsen een nieuwe licentieovereenk...
19 september 2018 // Sport