Gezamenlijke reactie KNVB-sponsors op benoemingen KNVB

De sponsors van de KNVB hebben een gezamenlijke reactie gegeven op de benoemingen van de nieuwe RvC en beoogd directeur betaald voetbal Eric Gudde. Ze hopen dat nu "een stevige punt (wordt) gezet achter de te lange periode van bestuurlijke onrust binnen de KNVB".

Het is uniek dat de sponsors, waaronder ING, Staatsloterij, Heineken en Nike, met een gezamenlijke reactie komen. "Het is van groot belang dat alle aandacht gericht wordt op de ontwikkeling van het voetbal in de volle breedte en dat de omstandigheden gecreëerd worden waarin talenten zich optimaal kunnen ontwikkelen”, laten de sponsors in een verklaring weten. "In alle onderdelen van de mooie voetbalsport, van pupillen tot de vertegenwoordigende elftallen met Oranje en de Oranjeleeuwinnen als vlaggenschepen. De gezamenlijke sponsors zijn volop bereid hierin hun bijdrage te leveren en zien uit naar de samenwerking met de RvC en de directie.”

Maandag heeft de Algemene Vergadering Betaald Voetbal ingestemd met de benoeming van de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) betaald voetbal bestaande uit Jan Smit, Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger, Niek Jan van Kesteren en Erik Mulder. Een van de eerste taken zal de benoeming van een nieuwe directeur betaald voetbal zijn. De beoogd directeur is Eric Gudde, nu nog directeur van Feyenoord.