A1 World Combat Cup: nieuw kickboksconcept

Vanaf 2017 strijden mixed martial arts en kickboksvechters om de World Combat Cup. De A1 WCC introduceert een spectaculair concept waarbij sporters zich via vier kwalificatietoernooien kunnen plaatsen voor de finale in een van de grote venues in Nederland.

Tijdens dit unieke event strijden de kickboksers om de A1 World Combat Cup. De MMA-vechters duelleren om de MMA1 World Combat Cup. Bovendien is er een prijzenpot van in totaal 165.000 euro te verdelen. Financiering moet in eerste instantie vanuit de kaartverkoop en de streamingrechten komen. Voor het eindtoerooi wordt bovendien naar een aantal sponsors gezocht.

De mix van kickboks en MMA gevechten binnen een Champions League model moet het concept spannend, uniek en krachtig maken. Dit zal een grote aantrekkingskracht hebben op vechters van wereldformaat. De organisatie zal geen grote bedragen aan startgeld uitgeven maar in een vaste, transparante structuur vechters belonen voor hun prestaties. De vier kwalificatietoernooien worden gehouden in Nederland, Duitsland en België. De finale zal in een van de grote venues in Nederland plaatsvinden. De eerste twee kwalificatietoernooien staan gepland op 25 maart in Bochum, Duitsland en op 13 mei 2017 in Eindhoven.

Per kwalificatietoernooi zijn er twee zwaargewicht kickbokspoules. In beide poules vechten vier vechters twee partijen. De winnaar van een poule gaat naar de finale in december. Verliezers zijn uitgeschakeld. Bij de zwaargewicht kickbokspartijen zijn er dus acht winnaars die in de finale strijden om de A1 World Combat Cup, inclusief de prijzenpot van 110.000 euro. De finale wordt ook in een knock-out systeem gevochten en begint met kwartfinales, daarna halve finales en uiteindelijk de finale. De winnaar moet dus drie partijen winnen voor de titel. Binnen het MMA gedeelte is er per kwalificatie evenement één poule met vier MMA vechters in de gewichtsklasse >70 kg. Ook hier geldt dat alleen de winnaar zich kwalificeert voor de finale in december. Over de vier kwalificatie events zijn er dus vier winnaars. Via hetzelfde knock-out systeem strijden de vier winnaars tijdens de finale om de MMA1 World Combat Cup en het prijzenpot van 55.000 euro.