Allianz shirtsponsor van Anderlecht in Champions League

Allianz is komend seizoen de shirtsponsor van Anderlecht in de Champions League. De verzekeraar was de voorbije drie seizoenen al sponsor van de Belgische topclub, maar staat nu ook voor het eerst op de shirts.

Anderlecht speelde vorig seizoen ook al met een andere shirtsponsor dan hoofdsponsor BNP Paribas Fortis in Europese wedstrijden. Toen stond Proximus op de shirts. Het bedrijf zette die sponsoring echter stop omdat het enkel in België actief is en extra betalen voor Europese wedstrijden dus weinig zin heeft.Het partnership tussen Anderlecht en Allianz is aangegaan voor twee jaar met de mogelijkheid om daarna nog eens twee jaar te verlengen. Allianz wil met het partnership met name hun naamsbekendheid in België.verder uitbouwen. Op deze manier wil Allianz zijn positie als verzekeraar in de Belgische markt versterken bij het grote publiek.

Geert Deschoolmeester, Head of Market Management Allianz Benelux NV: "We zijn er zeker van dat ons vernieuwd partnership een boost zal kunnen geven aan ons merk. RSC Anderlecht is dan ook een club die ''durf'' toont en voluit gaat voor zijn doelstellingen, volledig in lijn met de ''Durf gerust'' positionering van Allianz."Het merk Allianz zal vanaf dit seizoen zichtbaar zijn op de shirts tijdens de Europese wedstrijden en in het stadion tijdens de Jupiler Pro League. Daarenboven bereiden beide partijen diverse activatiecampagnes voor die zowel op de sociale media van RSC Anderlecht en Allianz zullen te zien zijn.Allianz is al jarenlang actief in de voetbalwereld en breidt langzaam maar zeker haar portfolio uit. Zo kreeg het stadion van Juventus onlangs nog de naam Allianz Stadium. Allianz is ook naamgever van stadions in München (Bayern), Nice (Olympique Nice), Sydney, Londen, Sao Paulo (Palmeiras) en Wenen (Rapid Wien).

De overeenkomst volgt enkele maanden nadat Anderlecht een nieuwe overeenkomst met hoofdsponsor BNP Paribas Fortis heeft afgesloten. BNP Paribas is al sinds 1981 shirtsponsor van ''blauw-paars''. Het nieuwe tenue van Anderlecht met Allianz op de borst werd via een drone het stadion binnengevlogen.