Clafis wint kort geding van SportNavigator.nl

Ingenieursbureau Clafis is halverwege augustus door de rechtbank in Zutphen in het gelijk gesteld in een kort geding tegen sportmarketingbureau SportNavigator.nl over het leveren van informatie over de afgesproken sponsoractivatie.

Clafis sloot in 2010 een vierjarige sponsorovereenkomst met SportNavigator over de logovermelding van het bedrijf op de pakken van de schaatsers die bij SportNavigator onder contract stonden. Nadat Clafis in 2014 had aangekondigd een eigen schaatsploeg te beginnen liet SportNavigator weten dat dat in strijd was met de afspraak in het contract dat Clafis in geen geval rechtstreeks schaatsers en/of bonden zou benaderen. Clafis wees op zijn beurt die aansprakelijkheid van de hand omdat SportNavigator volgens het bedrijf zich onvoldoende aan de afspraken had gehouden om Clafis te informeren over de schaatsers en bonden die aan SportNavigator verbonden zijn geweest tijdens de duur van de overeenkomst, welke van die schaatsers met het logo van Clafis hebben gereden tijdens de belangrijkstewedstrijden en welke exposure percentages werden gehaald.

Tijdens de zitting kon SportNavigator volgens de rechter onvoldoende onderbouwen dat men Clafis steeds heeft meegedeeld welke schaatsers bij de van belang zijnde wedstrijden (EK’s en WK’s) hebben gereden met het Clafis logo.
 Dat de overeenkomst inmiddels is beëindigd deed volgens de rechter niet ter zake. Ook nadat een overeenkomst is beëindigd moet de sponsor inzage gegeven worden over de wijze waarop de sponsoring contractueel is uitgevoerd. In het onderliggende geval betekent het dat het bureau Clafis moet informeren over welke schaatsers bij de relevante wedstrijden met het logo van de sponsor hebben gereden en dat die verplichting nietafloopt bij het einde van de overeenkomst.

Leesde volledige uitspraak hier op Rechtspraak.nl

Afbeelding header (CC): Sonin