Saxo Bank stopt sponsoring wielerploeg

Saxo Bank heeft besloten om te stoppen met de sponsoring van het Tinkoff-Saxo Wielerteam. De bank wil wel actief blijven in sportsponsoring. De ploeg gaat nu alleen verder met Tinkoff in de naam.

De CEO’s Lars Seier Christensen en Kim Fournais van Saxo Bank lieten weten: "Het was een privilege om de afgelopen acht jaar met het team te werken en we zijn trots op de vele successen die we gedurende die tijd hebben behaald. We willen zowel het huidige team bedanken als de helden uit het verleden, van Bjarne Riis tot AlbertoContador, Peter Sagan, de broers Schleck, Fabian Cancellara, Carlos Sastre en MattiBreschel.”

De ondersteuning van topsport vanuit een zakelijk perspectief blijft een belangrijk onderdeel van de betrokkenheid van de bank met zijn klanten en de maatschappij. Saxo Bank lanceerde onlangs het initiatief SaxoSport met de actie Ride Like A Pro, waarbij de deelnemers konden trainen en leven als een topwielrenner, culminerend in het rijden van een etappe in de Vuelta.
"In de toekomst zal Saxo Bank topsport blijven ondersteunen en we kijken naar mogelijkheden om bijzondere individuele sporters te ondersteunen in diverse sporten en in verschillende regio’s”, laten Christensen en Fournais weten."De beslissing om iets te sponsoren zal altijd vanuit een businessperspectief worden genomen, op de resultaten en op de waarde voor het merk.”
Saxo Bank is momenteel businesspartner van het Lotus Formule 1 Team en heeft businesslounges in het stadion van Real Madrid en van Arsenal.