Vacansoleil stapt in rallysport

Vakantiespecialist Vacansoleil verruilt het wielrennen voor de rallysport. In eerste instantie wordt alleen een contract getekend voor 2014. Het bedrijf gaat per direct drie auto''s sponsoren die aan zowel aan nationale als internationale rally's meedoen. Komend weekend is Vacansoleil al aanwezig in de Ford Fiesta R2-klasse.

Directeur Wim Backers liet weten dat met het project enkele tonnen gemoeid zijn. Een deel daarvan wordt ook door de autosportfederatie KNAF voor zijn rekening genomen. ‘Het gaat om een bescheiden bedrag. De Ford Fiesta R2-klasse is niet de duurste klasse’, aldus Backers.
De directeur van Vacansoleil gaat zelf ook deelnemen aan wedstrijden. Vacansoleil stopte eind 2013 na 5 jaar met de sponsoring van de Vacansoleil-wielerploeg. De keuze voor de rallysport moet volgens Backers echter niet gezien worden als de vervanger van het wielrennen. ‘Toen we kozen voor het wielrennen dachten we eerst aan het zakelijke aspect en kwam later pas de liefde voor de sport. Nu is er eerst de liefde voor de autosport en hopen we erop langere termijn zakelijk profijt van te hebben’, aldus de directeur in De Gelderlander. ‘Maar ik zal het natuurlijk nooit zo bont maken om de bedrijfsbelangen uit het oog te verliezen.’