Ajax eert Dusan Tadic’ 100e doelpunt

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic scoorde afgelopen zondag in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam zijn 100ste doelpunt voor Ajax. Deze unieke mijlpaal zet Ajax kracht bij door in zijn geboortestad Bačka Topola een ‘ballboard’ te plaatsen. Nadat Tadic zijn 100ste doelpunt maakte, werd dit billboard met ballen onthuld. Vanuit het bord verschenen 100 ballen waarmee de lokale jeugd kan spelen.

Het begon voor Dusan Tadic allemaal met zijn eerste bal in Backa Topola, bij zijn basisschool Caki Lajos. Het resulteerde uiteindelijk in een tot nu toe succesvolle en productieve carrière met 100 goals en 107 assist voor Ajax. Met deze actie laten Tadic en Ajax zien dat iedereen die begint met een bal, kan dromen van zo’n carrière.

Het ‘ballboard’ is een eerbetoon aan Dusan Tadic, en tegelijkertijd een onderstreping van waar Ajax voor staat: for the future. Naast de vele activiteiten van de Ajax Foundation in Nederland en o.a. het Future Goals-project i.s.m. Sandals Resorts (waarbij de jeugd op de Caraïben geholpen wordt om te kunnen voetballen) maakt deze actie onderdeel uit van de ambitie om ‘alle jeugd aan de bal te krijgen’. Ajax werd recent, mede op basis van eerdere activiteiten, als eerste Europese topclub toegelaten tot het UN-platform Football for the Goals. Dat is een platform waar federaties, organisaties en clubs zich gezamenlijk inzetten voor de SDGs (Sustainable Development Goals) van de UN, waarbij de positieve impact van voetbal centraal staat. Ajax gelooft erin dat voetbal voor iedereen toegankelijk moet zijn, en wil jeugd graag inspireren en daar waar nodig faciliteren om ook daadwerkelijk te kunnen voetballen. Niet alleen om te dromen van een carrière als profvoetballer, ook om al het moois wat voetbal kan brengen; van pleintjes in Amsterdam, Curaçao en Servië tot een volle Johan Cruijff ArenA.