Artikelen

Vertrouwen sponsorshipindustrie blijft groeien

Het vertrouwen binnen de Europese sponsorshipindustrie staat op het hoogste punt sinds het uitbreken van de coronapandemie. Dat blijkt uit de nieuwste, negende, sentiment tracker van de European Sponsorship Association.

Lipton mede-sponsor Young Impact Awards

Volgens non-profit organisatie Young Impact kunnen jongeren de wereld positief veranderen. Een opvatting waar Lipton, ‘s werelds grootste thee en ijsthee merk, zich volledig bij aansluit. Lipton is daarom mede-sponsor geworden van de Young Impact Awards en de categorie Maatschappij.

Ctac 'official trainingskit partner' van PSV

PSV heet Ctac welkom in de sponsor- en partnerpiramide van de club. Het bedrijf, dat al jaren een lidmaatschap van PSV Business heeft, verbindt zich tot en met 2024 als Official Trainingskit Partner aan PSV.

'Future of Twente' hoofdsponsor FC Twente Vrouwen

‘Future of Twente’ is de nieuwe hoofdsponsor van FC Twente Vrouwen. De komende drie seizoenen ondersteunt Future of Twente het vrouwenteam van FC Twente.

Missie H2 start Olympische waterstof campagne

Met nog minder dan 100 dagen te gaan tot de uitgestelde Olympische Spelen in Tokyo, grijpen de koplopers van Nederland Waterstofland het moment aan om aandacht te vragen voor de kracht van Nederland als waterstofland. Onder de noemer Missie H2, een initiatief van Gasunie, Groningen Seaports, Remeha, Shell, Stedin Groep, Toyota en Port of Amsterdam, wordt samen met de ambassadeurs van TeamNL bekendheid gegenereerd voor waterstof als pijler onder de klimaatambities van Nederland. De campagne met als boodschap ‘Samen maken we Nederland Waterstofland’ is 15 april gelanceerd.

Argos Tankstations hoofdsponsor van 538 Oranjedag

Argos Tankstations is hoofdsponsor van 538 Oranjedag. Het grootste Fieldlab evenement van Nederland zal gaan plaatsvinden op zaterdag 24 april aanstaande. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt.

2Basics lanceert The Space Invaders gaming agency

2Basics start een nieuw label dat zich volledig richt op gaming marketing & media, genaamd The Space Invaders. Dit onderdeel biedt merken de unieke mogelijkheid te adverteren in games. Daarnaast richt The Space Invaders zich op creatieve partnerships en merkcampagnes richting gamers. Kevin Loos gaat leiding geven aan dit label.

Unieke line-up ING Oranjevriendjes

KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport hebben elf jonge voetballers met een beperking de unieke kans geboden om dinsdag 13 april digitaal aanwezig te zijn om samen met de OranjeLeeuwinnen de wedstrijd tegen Australië te openen.

Schaatser Kjeld Nuis nieuwe Toyota ambassadeur

Tweevoudig olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis is de nieuwste ambassadeur van Toyota. De samenwerking maakt deel uit van de wereldwijde Toyota campagne ‘Start Your Impossible’ rond de Olympische en Paralympische Spelen waarvan Toyota de mobiliteitspartner is. Het ambassadeurschap weerspiegelt de gedeelde, onbegrensde toewijding van Toyota en Kjeld om zichzelf continu te verbeteren. Hierbij is niets onmogelijk.

Technische Unie en Toyota omarmen Special Olympics Team NL

Op 18 januari 2022 vertrekt Special Olympics Team NL naar Kazan voor de World Winter Games. De afvaardiging van Special Olympics Team NL wordt mede mogelijk gemaakt door event partners Technische Unie en Toyota. Zij steunen Special Olympics Team NL op weg naar goud.

Heineken lanceert deze zomer het Holland Heineken Hemd

Om deze (sport)zomer goed voor de dag te komen bij alle evenementen lanceert Heineken vandaag het Holland Heineken Hemd.

Grote krimp in sponsorbestedingen

De coronapandemie heeft er in Nederland voor gezorgd dat de sponsorbestedingen door bedrijven in 2020 zijn gedaald met 17% naar 645 miljoen euro, 135 miljoen minder dan in 2019. Rabobank blijft de grootste sponsor in Nederland, maar doet wel een flinke stap terug. Dat blijkt uit de aanstaande SponsorMonitor die eind april wordt gepubliceerd. De SponsorMonitor is een uitgave van Respons en SponsorMaps.

Lifebuoy en KNVB willen rol spelen in de hygiëne van mensen

Het hygiënische zeepmerk Lifebuoy en de KNVB gaan zich samen inzetten voor een hygiënisch schone en veilige sportomgeving. Laurens-Jan Duvigneau, marketing manager bij Lifebuoy Nederland, ziet een belangrijke rol weggelegd voor het legendarische zeepmerk tijdens en na de corona-pandemie.

Partnership tussen KNLTB en DPG Media verlengd

Volgend op de succesvolle samenwerking sinds 2018 wordt het mediapartnership tussen KNLTB en DPG Media met 3 jaar verlengd. De samenwerking moet de KNLTB in staat stellen meer zichtbaarheid en aandacht te creëren voor tennis en padel in dagbladen, magazines en online, zowel regionaal als landelijk. Dat draagt bij aan de missie van de KNLTB om meer mensen tennis en padel te laten spelen.

Rotterdam en Den Haag willen tourstart in 2024 of 2025

Rotterdam en Den Haag trekken samen op om de Grand Départ van de Tour de France in 2024 of 2025 naar de Metropoolregio Rotterdam Den Haag te halen. De ambitie is om de proloog van de Tour in Rotterdam te laten verrijden, gevolgd door een etappe met start in Rotterdam en aankomst in Den Haag.