Ajax documentaire bij Prime Video

Ajax heeft een exclusieve documentaire voor Prime Video geproduceerd. De bij de Amsterdamse club opgeleide spelers Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch zijn het afgelopen voetbalseizoen intensief en van nabij met camera's gevolgd. Zowel op de club als daarbuiten. Dit heeft geleid tot de documentaire 'AJAX: Parels van Amsterdam'.

De drie spelers die de hoofdrol vertolken in de documentaire genoten alle drie hun voetbalopleiding bij Ajax. Zij braken kort na elkaar door in Ajax 1. De documentaire op Prime Video geeft een bijzondere inkijk in hun leven. Gravenberch, Timber en Rensch halen op verschillende momenten Ajax 1, maar moeten vervolgens een dragende kracht in de A-selectie zien te worden. Met unieke beelden achter de schermen is te zien wat erbij komt kijken om als jonge speler je plek te verwerven bij het eerste elftal van Ajax en je vervolgens door te ontwikkelen en succesvol te worden als Ajacied. De documentaire is een verhaal vol met verwachtingen, twijfels, succesmomenten en tegenslagen.

Menno Geelen: "Ajax is de afgelopen jaren geregeld benaderd door internationale streamingspartijen die met ons een ‘all access’-documentaire wilden maken. Daar hebben we om uiteenlopende redenen telkens van afgezien. De wens iets exclusiefs te maken en te laten zien is altijd aanwezig geweest en nu tot uitvoering gebracht door gericht Ryan, Jurriën en Devyne met camera’s een jaar lang intensief te volgen. Dat was niet mogelijk zonder hun volledige medewerking, maar ook niet zonder de positieve bijdrage van andere spelers, stafleden en familie en vrienden van het drietal. We zijn alle betrokkenen dan ook dankbaar."

"Het heeft geleid tot een uniek portret van de drie spelers in kwestie, gemaakt door onze eigen media-afdeling. Dat de documentaire nu op Prime Video komt zegt veel over de kwaliteit van de documentaire en zorgt ervoor dat er een grote internationale doelgroep naar kan gaan kijken."

De premièrevoorstelling op dinsdag 27 september is niet alleen exclusief voor de spelers en hun gasten, maar ook voor klanten van hoofdsponsor VodafoneZiggo via Priority.nl.

Foto: AFC Ajax