Albert Heijn reageert met video op commotie

Albert Heijn heeft met een video op Insta en Facebook met een knipoog gereageerd op de commotie die afgelopen week ontstond naar aanleiding van een brief van de KNVB aan Jumbo.

In de video kleedt de man van Ilse zich onder andere in een Heineken Hemd, een Jumbo Juichcape en een Bavaria geluksbroekje. Dat onder het motto 'Samen voor Oranje. Samen staan we achter onze jongens'.

De KNVB liet eerder deze week in een brief aan Jumbo weten dat de supermarktketen zich in zijn commercial te veel associeerde als officiële partner van het Nederlands elftal en vroeg om de commercial aan te passen. Jumbo legde het verzoek naast zich neer, waarop de KNVB verder geen actie ondernam. De KNVB zou vaker soortgelijke brieven aan niet-officiële partners schrijven. Ook Lidl had een brief ontvangen. De brief aan Jumbo was overigens niet gestuurd op aandringen van Albert Heijn, maar een initiatief van de voetbalbond zelf.
Zoals bekend is Albert Heijn de officiële partner van de KNVB, waarmee het bijvoorbeeld ook de rechten op het gebruik van spelers heeft.