Eerste partner-activiteiten in TeamNL huis bekend gemaakt

NOC*NSF en Sportcentrum Papendal hebben de eerste activiteiten van partners voor de aanstaande bezoekers van het Olympische en Paralympisch TeamNL-huis bekendgemaakt.

NOC*NSF en Sportcentrum Papendal die zowel het Olympische als Paralympische Huis zonder winstoogmerk exploiteren, streven naar een ‘Thuis voor Oranje’ dat voor alle bezoekers interessant is. Het programma in het Olympische TeamNL Huis in Parijs wordt veelzijdig. Naast het meebeleven van wedstrijden en huldigingen van de sporters, zijn er kinderactiviteiten, terrassen op het buitenplein, uitzendingen van onder andere de NOS en QMusic, en bijzondere acties zoals een exclusieve overnachting ín het Huis. M line – vaste leverancier van matrassen voor de sporters in het Olympische Dorp – richt ín het TeamNL Huis een luxueuze slaapkamer in voor TeamNL fans.

Jochem Schellens, directeur van Sportcentrum Papendal: “De Spelen zijn op deze afstand letterlijk bereikbaar en daarom willen we zoveel mogelijk mensen de kans geven om het echt mee te beleven. Ook voor de sporters is dat geweldig natuurlijk. Het is een enorm project met een begroting van ruim 10 miljoen euro voor beide huizen. Onze partners zijn daarbij onmisbaar, ook om de kaarten voor fans betaalbaar te houden.”

NOC*NSF en Papendal streven voor beide Huizen naar een zowel feestelijke als maatschappelijke invulling. Zo gaat een speciaal team van jonge vrijwilligers uit kwetsbare Arnhemse wijken ervaring opdoen in het TeamNL Huis. Begin februari start de werving voor de rest van de vrijwilligers-crew.

Missie H2, de coalitie die zich richt op toepassing van waterstof, werkt met Papendal aan de verduurzaming van beide huizen, onder andere door inzet van elektriciteit die is geproduceerd met groene waterstof.

Het Paralympische TeamNL Huis, in een spiegeltheater in hetzelfde park in Parijs, zal ook benut worden om de maatschappelijke waarde van (paralympische) sport en onder de aandacht te brengen. NOC*NSF en Sportcentrum Papendal houden hierover een speciale bijeenkomst voor geïnteresseerden op 7 februari op Papendal.

Naast hoofdsponsor Nederlandse Loterij, zijn de partners van het TeamNL Huis tijdens de Olympische Spelen onder andere Missie H2 en AD.

Run op kaarten

Vandaag zijn de eerste kaarten voor het TeamNL huis officieel in de verkoop gegaan. Inmiddels hebben al tienduizenden Nederlanders een plaatsbewijs in huis. Zij hadden zich laten registreren om in de voorverkoop tickets te kunnen aanschaffen.

Het Olympische TeamNL Huis in Parijs opent op 26 juli z’n deuren in Le Zenith, een grote concertzaal in het Parijse Parc de la Villette. Dagelijks kunnen maximaal 6500 mensen terecht in het Huis om daar de belangrijkste wedstrijden te volgen en de prestaties van TeamNL te vieren. Ook tijdens de Paralympische Spelen, vanaf eind augustus, komt er een eigen TeamNL Huis; de kaartverkoop hiervoor start later.