Erben Wennemars gastdirecteur Mauritshuis

Op donderdagavond 12 september 2019 overhandigt het Mauritshuis voor de 30ste keer de sleutel van het museum voor één avond aan gastdirecteur Erben Wennemars. De avond wordt georganiseerd door het Mauritshuis en partner NN Group in het kader van de Maurits&-avonden.

Op zijn Maurits& Erben avond legt Erben Wennemars de link tussen topsport en het verhaal achter de kunstwerken in het museum.
Schaatsen is van alle tijden en voor iedereen. Maar was het vroeger een boerensport of voor de mensen op stand? En klopt de schaatshouding van de mensen in de winterlandschap schilderijen eigenlijk wel? Kijk door de ogen van Erben naar de schilderijen in het Mauritshuis en leer over de schaatssport in de 17de eeuw.
Tijdens zijn verhaal op zaal vertelt Erben over het leven ná zijn schaatscarrière. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een workshop snel schilderen of genieten van een borrel tijdens het analyseren van een winterlandschap. Daarnaast zijn er flitsrondleidingen, ‘verhaal op zaal’ en nog veel meer.

Voorafgaand aan de Maurits&Erben-avond neemt een kleine groep sportievelingen deel aan een hardloopclinic met Erben. Gehuld in een Maurits& Erben-T-shirt verschijnen de deelnemers aan de start voor een hardlooprondje met Erben rond de Hofvijver. Gedurende de avond kan een bezoek worden gebracht aan de collectie of worden deelgenomen aan diverse activiteiten.
De avond zelf is gratis. Reserveren voor de avond kan via de volgende link: www.mauritshuis.nl/nl-nl/bezoe...

Op 14 november krijgt breakdancer, fotograaf en kunstenaar Menno van Gorp voor één avond de sleutels in handen voor zijn Maurits& Menno.

De Maurits&-avonden zijn een samenwerking tussen de NN Group en het Mauritshuis. Zes keer per jaar neemt een spraakmakende persoonlijkheid voor één avond het museum over en inspireert de gasten met zijn of haar thema’s, verhalen, ontmoetingen, workshops en muziek.