Fans en atleten NN Running Team samen in virtuele teammarathon

Het NN Running Team lanceert in samenwerking met haar partners NN Group en Maurten op 6 en 7 juni het evenement MA RA TH ON. Een wereldwijde teammarathon waarbij in deelnemers kans maken om samen met NN Running Team-sterren als Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele, Abdi Nageeye en Bashir Abdi als teamgenoot een virtuele teammarathon te lopen. Met de campagne #RUNASONE is de boodschap duidelijk: loop alleen, maar in een team.

Over de hele wereld missen hardlopers de wedstrijden, het doel voor alle trainingen, het samenlopen in een grote stadsmarathon. Die verbinding tussen hardlopers van alle niveaus over de hele wereld probeert het NN Running Team te vangen in deze virtuele wedstrijd. MA RA TH ON is een virtuele teamestafette waarbij mensen wereldwijd een team van vier kunnen vormen om de marathonafstand gezamenlijk af te leggen. Ieder teamlid loopt 10.5 kilometer. Op deze manier kunnen deelnemers veilig in hun eigen omgeving een solo run van 10.5 kilometer lopen, terwijl de digitale ranglijst de teamprestatie op een totale marathon vermeldt. Bijzonder is dat deelnemers kans maken om één van de tien teams te zijn waarin een topatleet van het NN Running Team wordt opgenomen.

MA RA TH ON zal in het weekend van 6-7 juni plaatsvinden, de registratie opent zaterdag 30 mei. Deelnemers kunnen zich als team van vier personen gratis online aanmelden via www.nnrunningteam.com/marathon . Heb je geen team van vier? Je kunt via dezelfde site ook individueel aanmelden waarna je automatisch wordt toegevoegd aan een team met drie andere individuen. Deelnemers hebben dus kans om met drie teamleden verspreid over de hele wereld te lopen. De atleten van het NN Running Team worden willekeurig toegevoegd aan tien ingeschreven teams.

Hopelijk kunnen we op deze manier wel de verbinding tot stand brengen tussen hardlopers over de hele wereld

Jos Hermens, NN Running Team

Eliud Kipchoge, ster van het NN Running Team, over zijn deelname: "Samen met mijn teamgenoten verheugen we ons enorm op dit prachtige initiatief. Afgelopen periode was bijzonder waarin wij als atleten onze plannen moesten bijstellen. We kijken allemaal uit naar een positieve toekomst en ik denk dat dit een geweldige eerste stap in die richting is. Marathon is een sport waarbij topatleten en recreanten eigenlijk allemaal in dezelfde race racen. Het is wat onze sport uniek maakt en ik vind de essentie hiervan mooi. Elke loper heeft zijn eigen tempo, zijn eigen achtergrond en zijn eigen motieven waarom hij rent. Het maakt niet uit of je voor- of achteraan loopt. Wij zijn een wereldwijd lopende familie. Ik ben erg enthousiast om aan te kunnen sluiten bij iemands team. We kunnen samen hetzelfde doel nastreven. Daarna delen we samen verhalen, zoals we dat normaal gesproken zouden doen na een race."

Jos Hermens, directeur van het NN Running Team, zegt: "In een mooie samenwerking met onze partners NN Group en Maurten kunnen we dit wereldwijde, virtuele evenement organiseren. Dit zorgt ervoor dat we wereldwijde positiviteit kunnen uitstralen, doordat mensen overal ter wereld kunnen deelnemen aan deze race en een gezamenlijk doel hebben om naar uit te kijken. Omdat alle deelnemers de wedstrijd individueel volbrengen, maar gezamenlijk een teamresultaat behalen, kunnen we een evenement organiseren zonder mensen fysiek samen te brengen. Hopelijk kunnen we op deze manier wel de verbinding tot stand brengen tussen hardlopers over de hele wereld. In deze moeilijke tijden willen we graag dat mensen gezonde keuzes maken en hardlopen is er daar één van.”

Dit project is het perfecte voorbeeld van het feit dat hardlopen een teamsport is

Remco Barbier, NN Group

Olof Sköld, directeur van Maurten: “We denken dat een hardloopwereld een betere wereld is, dus blijf vooral hardlopen. Als er niets is zoals vroeger, is “running as one” nog belangrijker. Uiteindelijk zitten we allemaal in dezelfde situatie."

"Dit project is het perfecte voorbeeld van het feit dat hardlopen een teamsport is, zeker in deze uitdagende tijden. Iedere hardloper kan meedoen en het is geweldig om te zien hoe groot het enthousiasme wereldwijd is, ook bij de toplopers van het NN Running Team. Wij zijn de trotse supporter van alle hardlopers", zegt Remco Barbier, Head of Branding NN Group.

Nederlandse en Belgische teams kunnen zomaar de Nederlands recordhouder Abdi Nageeye of Belgische recordhouder Bashir Abdi aan hun team toegevoegd krijgen. De atleten kiezen via een actie vanuit Runnersworld Nederland een team. Daags voor de wedstrijd zullen beide marathonlopers in een videocall met hun team zitten om de laatste tips, tactieken en route door te spreken. Runnersworld Nederland zal vanaf 30 mei op social media communiceren hoe de teams kans maken om Abdi Nageeye of Bashir Abdi in hun team te krijgen. De winnende teams zullen dus vijf atleten in het team hebben, daarvan zal de gemiddelde tijd worden genomen om een einduitslag te krijgen.