Grolsch viert kampioenschap Twente met speciaal bierblik

Om het kampioenschap van FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie te vieren heeft bierbrouwer Grolsch een speciaal FC Twente-bierblik op de markt gebracht.

Op het blik is een kort gedicht te lezen, geschreven door bekende Tukker en ras-supporter Erik Dijkstra. In een paar zinnen omschrijft hij het karakter van de supporters. Met het blik brengt de brouwer een ode aan de twaalfde man.

Na één jaar in de Eerste Divisie keert FC Twente terug naar de Eredivisie. Een seizoen dat zich met name kenmerkt door de massale steun die de club van de supporters heeft ontvangen. Dit was voor Grolsch de reden om een speciaal FC Twente blik te introduceren. “Bij elke thuis- en uitwedstrijd wordt Twente in grote getalen gesteund. Dat terwijl de club momenteel één van de moeilijkste periodes in haar bestaan meemaakte. Met het blik willen we een ode maken aan de supporters, die keer op keer karakter tonen.”
Op de voorzijde van het blik prijkt het logo van FC Twente met groot daarop de tekst ‘Twente komt eraan’. Een veelgehoorde leus vanaf de tribunes, waarmee de terugkeer naar de Eredivisie wordt aangekondigd. Op de achterzijde staat een kort gedicht, geschreven door bekende tukker en Twente supporter Erik Dijkstra. In de tekst brengt hij een ode aan de supporters die in mooie én minder mooie tijden achter hun club zijn blijven staan.

Het FC Twente kampioensblik betreft een 50cl blik Grolsch Premium Pilsner en is vanaf deze week bij diverse supermarkten en slijterijen in het supportersgebied van FC Twente te verkrijgen. De verkoopprijs van het blik is gelijk aan de reguliere prijs van een 50cl blik Grolsch Premium Pilsner. De blikken zijn geproduceerd in beperkte oplage.

Grolsch verlengde vorig week de samenwerking met FC Twente met tien jaar. De bierbrouwer blijft in die periode ook naamgever van de GrolschVeste.