Heineken opent raceseizoen met 0.0 Drive-in op Zandvoort

Heineken organiseert op zondag 5 juli een Heineken 0.0 Grand Prix drive-in ervaring op Circuit Zandvoort als opening van het raceseizoen.

Het nieuwe Formule 1 raceseizoen gaat zondag 5 juli, nog zonder publiek, van start met de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring in Spielberg. Om het seizoen in te luiden organiseert Heineken een F1 Heineken 0.0 Drive-in show op Circuit Zandvoort om de race in Oostenrijk op groot scherm mee te beleven. Op het beroemde circuitterrein is hiervoor een enorm podium, in de vorm van een F1 auto, met groot scherm gebouwd. Voor het podium is ruimte gecreëerd voor vijftig auto’s waarin honderd F1™ fans, waaronder ziekenhuismedewerkers, onder het genot van een Heineken® 0.0 en een hapje volop konden genieten van de race. Het is voor het eerst in de historie dat er een Drive-in op een F1™ circuit werd georganiseerd.

Er zijn zo’n veertig ziekenhuismedewerkers uitgenodigd bij de Drive In. “We hebben veel aan hen te danken en willen met dit kleine gebaar graag iets terugdoen voor al het harde werk op de IC”, aldus Hans Erik Tuijt, Director Global Heineken Sponsorships. “Puur als bedankje en hart onder de riem voor deze helden die in de frontline staan.”

Op zaterdag 4 juli is er al een livestream in het kader van de start van het raceseizoen met DJ en producer Oliver Heldens dat te bekijken is op de social-kanalen van F1, Aston Martin Red Bull Racing, Heineken en op de social kanalen van Oliver Heldens.

Vlak voor de race had Max Verstappen nog een vooraf opgenomen videoboodschap om alle gasten welkom te heten: "Het is allemaal een beetje anders dan anders. Ik mis the orange army langs de baan natuurlijk. Gelukkig zijn nu enkele racefans hier op het circuit van Zandvoort verzameld. Ik ben erg blij dat jullie samen in deze unieke setting van de race kunnen genieten"." Last but not least: ik begrijp dat er hier op Circuit Zandvoort zorgprofessionals aanwezig zijn om de Grand Prix van Oostenrijk te volgen. Uit de grond van mijn hart een big shout out naar iedereen die in de frontlinie heeft gestaan om de juiste medische zorg te bieden in deze onzekere tijden. Jullie zijn echte helden!"