Helden & Bas Tietema gaan samenwerken

Na het succes van Tour de Tietema tijdens de Tour de France van 2019 willen Josse, Devin en Bas hun dromen gaan realiseren. Tietema gaat samen met Helden Magazine sport- en merkverhalen vertellen aan een nieuwe generatie sportfans. Samen zijn ze klaar voor nieuwe avonturen op de grootste sportevenementen ter wereld.

Tijdens de Tour de France maakte Bas Tietema dagelijks video’s waarin hij challenges uitvoerde. De formule ‘interactie en inspelen op de fanbeleving’ bleek een daverend succes. Zo deelde hij cola uit aan Peter Sagan en leverde hij pizza’s af op de Champs Elysees. Bas’ team was dag en nacht bezig om mooie YouTube-content te maken.

Dat viel niet alleen Barbara Barend op: de mannen van Tour de Tietema stonden eind vorig jaar ‘ineens’ tussen de grote merken en campagnes. Ze wonnen een SponsorRing in de categorie smart budget, waarmee hun intrede in de sportmarketingwereld is gemaakt. Een wereld waarin Helden haar nieuwe visie kenbaar wil maken.

Barbara Barend: ‘Tour de Tietema werd tijdens de Tour de France op social media en zelfs op TV opgepikt en iedereen was laaiend enthousiast. Ik kende Bas als ambassadeur van het Fonds Gehandicaptensport en oud-wielerbelofte, maar nog niet als content creator. De video’s waren te gek om te zien. Ik herkende zoveel van mezelf in hem, want zo ging ik vroeger ook te werk en zo zijn Frits en ik gestart met Helden in 2009. Nu, tien jaar later, doet Bas dat op zijn manier. Ik denk dat we elkaar ontzettend goed kunnen aanvullen.’

Barbara Barend en Bas Tietema gingen vervolgens om de tafel. Bas Tietema: ‘Met Barbara en Helden had ik direct een klik. Dat voelden mijn partners in crime Josse (marketeer) en Devin (cameraman) ook. We hebben dezelfde filosofie: we willen met z’n allen video’s maken die mensen echt leuk vinden en net iets anders laten zien over een sport of sporter en die passen bij merken en evenementen. Met Helden starten we een samenwerking waarmee wij onze slagkracht vergroten. We willen ook verder kijken dan alleen de wielersport. Op dit moment zijn we concreet in gesprek om content te gaan maken in samenwerking met merken.’

Mogelijkheden

Helden transformeerde de afgelopen jaren van sportmagazine tot een bureau dat merken helpt om merk- en marketingdoelstellingen te behalen door het vertellen van verhalen over sport en sporters. Helden vertaalt merkstrategie door naar sportactivatiestrategie, om vervolgens daar de juiste sporters en sportverhalen bij te zoeken. Zo wordt de merkboodschap door middel van sportverhalen in alle mogelijke soorten content en kanalen verteld.
Nu starten Helden en Tour de Tietema een mooi partnership. Tour de Tietema brengt de kracht om op een speelse manier verhalen te maken voor een nieuwe generatie. Met het netwerk van Barbara en Helden wordt 2020 een jaar met ongekende mogelijkheden.
Op de agenda staan onder meer het EK voetbal, de Olympische Spelen, de Tour de France, de Formule 1 in Zandvoort en de start van de Vuelta in Nederland. Kortom: op of om rondom alle grote internationale evenementen willen Helden en Tour de Tietema gaan activeren. Op naar nieuwe avonturen.