Helden, Droomparken en TUI lanceren ‘De Droomzomer’

Het EK voetbal, de Olympische Spelen, Tour de France, Wimbledon, de Grand Prix op Zandvoort: de komende zomer staat bol van de sport. Om met elkaar de allergrootste sportevenementen ter wereld te beleven tijdens een onvergetelijke vakantie in eigen land, vindt van 11 juni tot en met 6 september voor het eerst ‘De Droomzomer’ plaats, een samenwerking tussen Helden, Droomparken en TUI. Bekende (ex)-topsporters zullen optreden als ‘parkdirecteur’, clinics verzorgen, de sport analyseren en bijzondere verhalen vertellen.

De Droomzomer (www.droomzomer.nl) is een shortbreak vakantie boordevol sportbeleving. Op Droompark ‘De Zanding’ in Otterlo kan men van 11 juni tot en met 6 september sport beleven in weekenden of midweken. Binnen een arrangement zijn er talloze belevenissen voor jong en oud. Hiervoor worden alle benodigde en vereiste coronamaatregelen getroffen. Men kan samen sport kijken, meedoen aan sportactiviteiten, laten inspireren door boeiende verhalen van sporters en sportfanaten, of juist lekker ontspannen en genieten met massages of schoonheidsbehandelingen. Wedstrijden kunnen gevolgd worden via grote schermen op coronaproof terrassen met live voor- en nabeschouwingen en artiesten.

Bekende sporters en sportliefhebbers vormen de ‘parkdirectie’. Zij drukken hun stempel op het programma en hebben persoonlijke activiteiten in petto. Van uitdagende clinics tot inspirerende verhalen bij het kampvuur. Zij doen ook de voor- en nabeschouwingen op de sport van die dag. Zo kunnen sportliefhebbers, fans, helden en opiniemakers passief én actief samen de grootste sportevenementen beleven.

Enkele parkdirecteuren hebben hun komst al bevestigd: oud-wielrenner Michael Boogerd, oud-wielrenster Leontien van Moorsel, volleybalster Manon Flier, oud-schaatser Erben Wennemars en cabaretier-programmamaker Peter Heerschop. Doordat zij met hun gezin op het park aanwezig zijn, kun je ook gewoon een praatje met hen maken. Alle parkdirecteuren worden in de Droomparken-app en via de kanalen van De Droomzomer bekend gemaakt.

Barbara Barend (directeur Helden): "Ik droomde van een vakantieplek waar sporten en sport kijken centraal staat. Die droom is nu werkelijkheid geworden en daar ben ik echt onwijs trots op."
Arjan Kers (general manager TUI Nederland) zegt: "Met de Droomzomer arrangementen kan TUI komende zomer veel mensen laten genieten van een sportieve vakantie in Nederland."
Andries Bruil (directeur Droomparken): "Wij zijn er ongelofelijk trots op om als EuroParcs Group partner te zijn bij de totstandkoming van dit geweldige en unieke programma."