Hoogendijk en Biseswar ambassadeurs KNVB Calvé Straatvoetbal

Anouk Hoogendijk (23 jaar), speelster van FC Utrecht en Nederlands elftal, en Diego Biseswar (21 jaar), speler van Feyenoord en jeugdinternational, zijn de nieuwe ambassadeurs van het KNVB Calvé Straatvoetbal.

Sinds dit seizoen werken de KNVB en Unilever samen om nog meer kinderen het plezier van voetbal te laten beleven door middel van straatvoetbaltoernooien. Dit straatvoetbalseizoen staan er ruim 350 toernooien op het programma (+/- 200 bij amateurverenigingen, 100 bij gemeenten en 54 bij Albert Heijn winkels). De toernooien bij de amateurverenigingen zijn al gespeeld evenals een deel van de gemeentetoernooien. Dit jaar zullen in totaal meer dan 40.000 kinderen meedoen aan één van straatvoetbaltoernooien.

Veel bekende voetballers, zoals Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie zijn begonnen op straat. Maar ook de nieuwe ambassadeurs Diego en Anouk hebben hun basis gelegd op straat:

Diego: “Als ik klaar was met school ging ik even snel thuis een broodje eten en dan gelijk weer de straat op om te voetballen tot ’s avonds laat. In het weekend stond ik zelfs vroeg op. Vanaf een uurtje of tien was ik al met een bal op straat te vinden.”

Anouk: “Ik voetbalde altijd op straat, na school en zelfs tussen de middag. Binnen tien minuten had ik thuis een broodje gegeten en rende ik alweer op het schoolplein. Als ik vroeger een bal zag dan moest ik hem ook echt hebben. Ik werd er als het ware naar toegetrokken. Dan moest ik er gewoon tegenaan trappen.

Als ambassadeurs van het KNVB Calvé straatvoetbal laten Diego en Anouk zien hoe belangrijk het is voor kinderen om op een leuke manier gezond bezig te zijn. Sporten en bewegen maar ook gezonde voeding is daarbij belangrijk.
Anouk: “Het is belangrijk om veel buiten te zijn. Kinderen zitten tegenwoordig de hele dag achter hun computer, dat snap ik echt niet! Ze moeten lekker naar buiten. Lekker voetballen of in bomen klimmen bijvoorbeeld.”
Diego: “Het maakt niet uit wat je doet. Basketbal, hockey of voetbal. Kinderen moeten veel bewegen. Af en toe op de computer mag, maar niet te vaak. Kom dus van die luie stoel af en ga lekker met je vrienden buiten spelen!”

De ambassadeurs van het KNVB Calvé straatvoetbal zijn te zien in de komende aflevering van De Ballen (op Nickelodeon om 19.20). Maar ook zullen zij, zo veel als hun drukke voetbalagenda toelaat aanwezig zijn bij (eind)toernooien van het KNVB Calvé straatvoetbal.