Kia zoekt Official Match Ball Carrier WK vrouwenvoetbal

Als officiële sponsor van de internationale voetbalorganisatie FIFA heeft Kia de eer om een Nederlandse Official Match Ball Carrier voor het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk te werven.

De Ball Carrier mag voor de wedstrijd de bal overhandigen aan de scheidsrechter, op de middenstip in een vol stadion – de droom van ieder voetballend kind. Kandidaten moeten tussen de tien en veertien jaar zijn, goed Engels spreken en over stalen zenuwen beschikken.

In de zoektocht naar die ene Nederlandse Ball Carrier voor het WK vrouwenvoetbal vraagt Kia ouders om een video van hun zoon of dochter in te sturen. Dat kan tot 14 april 2019. In de video moeten de kinderen hun beste voetbalkwaliteiten tonen en laten zien waarom zij de ideale Ball Carrier zijn. Wie wordt uitgekozen, komt op 20 juni 2019 in actie bij de wedstrijd Nederland-Canada, die gespeeld zal worden in de Franse stad Reims. Het WK vrouwenvoetbal vindt van 7 juni t/m 7 juli plaats in Frankrijk.

Kia is al sinds 2006 de officiële sponsor van de FIFA. In 2017 zette Kia al 31 Ball Carriers in voor het EK vrouwenvoetbal wat in Nederland werd gehouden en door de Oranje Leeuwinnen is gewonnen.

Het vrouwenvoetbal is in Nederland aan een ware opmars bezig. De populariteit van de sport groeit sterk door het succes van de Oranje Leeuwinnen. Zij spelen vanaf 5 april oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk.

Video’s kunnen ingezonden worden via www.kia.com/nl/over-kia/sponso... .