Kia zoekt Official Match Ball Carriers voor WEURO 2017

Kia verzorgt als sponsor van het UEFA Women’s EURO 2017 de Official Match Ball Carriers. Dit zijn de meisjes die de wedstrijd openen door de bal te overhandigen aan de scheidsrechter. Meisjes die zich geroepen voelen, kunnen zich via de speciale Facebook-pagina direct aanmelden. Dat kan tot en met 11 juni 2017.

Kia zoekt in totaal 31 meisjes in de leeftijd van 10 tot 14 jaar die tijdens de EK-voetbalwedstrijden als Official Match Ball Carriers de officiële wedstrijdbal overhandigen aan de scheidsrechter. Meisjes die zich voor deze taak geroepen voelen, kunnen zich via de Facebook-pagina opgeven door een filmpje te uploaden waarin ze zichzelf op een unieke manier presenteren. Bijvoorbeeld door de bal honderd keer hoog te houden, met gesloten ogen een penalty te nemen, een wedstrijdlied te zingen of supersnel waterflessen te vullen. Affiniteit met voetbal is natuurlijk een pré, net als het spreken en begrijpen van de Engelse taal.

Kia geeft elke Official Match Ball Carrier vier EK-kaartjes, zodat ouders, familie en vrienden ook bij het bijzondere overhandigingsmoment aanwezig kunnen zijn. Alle deelnemers moeten toestemming hebben van een ouder of voogd om aan deze unieke actie deel te kunnen nemen. De winnaars – die tussen 16 juli en 6 augustus 2017 minstens één wedstrijddag beschikbaar moeten zijn – krijgen na aanmelding automatisch bericht.

Johnny de Mol doet namens Kia Motors Nederland een oproep voor de Match Ball Carriers. Dit jaar vindt het EK-vrouwenvoetbal voor het eerst plaats in Nederland. De zeven speelsteden Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht staan van 16 juli tot en met 6 augustus klaar om voetbalsters en hun fans uit heel Europa te ontvangen voor het UEFA Women’s EURO 2017. Op de eerste speeldag, zondag 16 juli, neemt Nederland in Stadion Galgenwaard in Utrecht het op tegen Noorwegen. Aan het EK-vrouwenvoetbaltoernooi strijden naast Nederland en Noorwegen ook België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, IJsland, Italië, Oostenrijk, Portugal, Rusland, Schotland, Spanje, Zweden en Zwitserland om de Europese titel.