KNVB en Engie organiseren hackaton voor beter milieu

Op 2 februari 2019 wordt door KNVB en energiebedrijf Engie de eerste hackathon georganiseerd die een grote impact moet hebben op het Nederlands voetbal.

Niet alleen krijgen deelnemers invloed op het speelschema maar wordt ook gezocht naar slimme oplossingen en producten die leiden tot CO₂-reductie in alle vormen van transport van en naar wedstrijden.
Technisch dienstverlener en energieleverancier ENGIE is de launching partner van het mobiliteitsprogramma GO.

De jaarlijkse te realiseren besparing op de CO₂-uitstoot in het Nederlands voetbal is indrukwekkend: in totaal zorgen vervoer per auto, bus en trein voor 65 kiloton CO₂-uitstoot per jaar.
"ENGIE zet stevig in op duurzame mobiliteit. We vinden de samenwerking met de KNVB perfect aansluiten bij onze doelstellingen op gebied van duurzame mobiliteit en pakken de aanvoerdersrol om twintig procent CO₂-reductie te realiseren binnen het Nederlands voetbal. Door samen te werken met de grootste sport van Nederland verwachten wij echte impact te kunnen maken op onze samenleving”, zegt Jacco van der Burg, Manager Smart Mobility en E-Mobility bij ENGIE Infra & Mobility.

KNVB en ENGIE willen kijken naar het optimaliseren van het speelschema, het integreren van nieuwe manieren van transport, het beschikbaar stellen van elektrische deelauto's voor voetballers, en een slimme carpoolapp die adviseert hoe je samen naar een training of wedstrijd kan rijden. Ook worden de mogelijkheden bekeken om aan het betaald voetbal en aan amateurverenigingen mogelijkheden te bieden om samen te investeren in laadpalen voor elektrische auto's of spelersbussen.

De 24-uurs GO-hackathon is op zaterdag 2 februari 2019 op de KNVB Campus in Zeist. Vijftien teams gaan aan de slag met één van de volgende drie thema’s: speelschema aanpassen, amateurvoetbal of Nederlands elftal(len). De teams bestaan uit twee tot vijf personen en worden verzorgd als echte voetbalsterren. Alle faciliteiten waar het Nederlands elftal gebruik van maakt staan klaar om 24 uur lang optimaal te presteren: de Oranje chef regelt een power food buffet, dé masseur ontspant je spieren en een coach staat voor je klaar met een goede peptalk. Alle deelnemers winnen een ticket voor de wedstrijd Nederland-Duitsland op 24 maart 2019 én de 3 winnende teams krijgen voor dezelfde wedstrijd een VIP-arrangement inclusief drinken en eten én daarnaast ook nog € 2.500,- cash.