KNVB en Nike presenteren nieuw thuistenue

De KNVB en Nike hebben vandaag het nieuwe thuistenue voor het Nederlands elftal onthuld, dat ook tijdens EURO2024 zal worden gedragen. Bondscoach Ronald Koeman overhandigde symbolisch het Oranjeshirt aan middenvelder Frenkie de Jong. Het werd een eerbetoon aan het historische moment waarop de toenmalige bondscoach Rinus Michels in 1988 het shirt aan Koeman overhandigde voorafgaand aan het gewonnen EK.

Het nieuwe thuistenue zal voor het eerst worden gedragen op vrijdag 22 maart tijdens de vriendschappelijke interland tegen Schotland. Voor supporters zijn de tenues vanaf 21 maart exclusief beschikbaar op KNVBshop.nl en nike.com. Vanaf 27 maart is de collectie te koop bij meerdere voetbal(speciaal)zaken in Nederland en daarbuiten.

“Het is een eer om met dit thuistenue een nieuw hoofdstuk in het Nederlandse voetbal te beginnen”, aldus bondscoach Ronald Koeman. “Het Oranjeshirt symboliseert niet alleen onze geschiedenis, maar ook onze toekomstige prestaties op het veld. We hopen dat onze fans het met evenveel trots zullen dragen als wij er op het veld mee zullen spelen."

Middenvelder Frenkie de Jong: ‘’Het is fantastisch om op deze manier het nieuwe thuisshirt te ontvangen, vooral op een manier die zoveel betekenis heeft voor de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Helaas ben ik er bij het debuut van dit Oranjeshirt niet bij, maar ik kijk ernaar uit om het tijdens EURO2024 te dragen. Hopelijk komen we tot dezelfde prestaties als in 1988.”