KNVB lanceert samen met ENGIE & Volkswagen ‘Volle bak!’

De KNVB en partners ENGIE en Volkswagen willen in 2023 een reductie van 20% CO₂-uitstoot in het voetbalverkeer bereiken. Om dit te bewerkstelligen hebben zij het programma GO opgezet. Binnen GO gaat de nieuwe campagne ‘Volle Bak!’ van start. Met deze campagne moedigt de KNVB voetballers en supporters aan om samen naar wedstrijden of trainingen te rijden en zo het aantal kilometers in het voetbalverkeer te verlagen.

Onder het mom van Samen strijden, samen rijden motiveert de campagne teams om niet alleen op het veld een strijdbare mentaliteit te laten zien, maar ook op de weg ernaartoe. Want samen rijden is niet alleen gezelliger, maar ook een stuk beter voor het klimaat.

Naast de initiatiefnemers KNVB, ENGIE en Volkswagen ondersteunt ook het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat het initiatief ‘Volle Bak!’. ‘Volle Bak!’ is een digitale campagne die bestaat uit influencercontent en een vijfdelige videoserie die gericht is op verschillende groepen voetballers. De call to action is dat er een nieuwe functionaliteit binnen de Voetbal.nl-app gebruikt gaat worden door amateurvoetballers. Met deze functionaliteit kan je voor en met je team een rijopstelling maken. Want samen strijden, is samen rijden!

Marc Nipius, bij de KNVB verantwoordelijk voor MVO: “We vinden het belangrijk om hier aandacht aan te schenken omdat we vanuit onderzoek weten dat er naar uitwedstrijden gemiddeld 2,1 personen in de auto zitten. Op dat vlak is er nog veel winst te behalen. En als er meer mensen met elkaar in de auto rijden, kunnen we aanzienlijke CO₂-uitstoot reduceren. Daarnaast is samen rijden ook gewoon leuk en goed voor de teambuilding.’’

In de digitale campagne is gekozen voor herkenbare situaties in het voetbal en deze worden uitgelicht met een knipoog en humor. Deze aanpak is duidelijk terug te zien in de video’s en hierin is de signatuur van creative agency aanstekelijk zichtbaar.

Nieuwe rijfunctionaliteit in Voetbal.nl-app

Als onderdeel van de campagne is bij de start van het nieuwe voetbalseizoen een nieuwe rijfunctionaliteit toegevoegd aan de Voetbal.nl-app, met ruim 1,2 miljoen gebruikers dé plek om voetballers te raken. Hier plan je nu gemakkelijk de rijopstelling voor jouw team.

Naast ‘Volle Bak!’ is het programma GO erop gericht om CO₂-uitstoot te verminderen in het voetbalverkeer. Naast ‘Volle Bak!’ is het programma gericht op aanpassingen in het speelschema, de integratie van nieuwe manieren van transport, het promoten van het fietsgebruik, slimme laadpalen en diverse publiekscampagnes.