KPN naamgever KPN eDivisie Cup

De landelijke competitie van de voetbalgame FIFA, de eDivisie, wordt aangevuld met een open toernooi, de KPN eDivisie Cup. KPN organiseert het toernooi in samenwerking met de Eredivisie CV.

De KPN eDivisie Cup is een aanvulling op de reeds bestaande eDivisie, waarin professionele spelers van de Eredivisieclubs het tegen elkaar opnemen in het spel FIFA. De wedstrijden worden voorzien van commentaar uitgezonden via FOX Sports en YouTube en door honderdduizenden liefhebbers gevolgd. Anders dan bij de eDivisie komen bij de KPN eDivisie Cup ook amateurs in aanmerking voor een plek op het virtuele veld.

De KPN eDivisie Cup is het open FIFA-toernooi van Nederland, waarin amateurs en profs samenkomen, waaraan iedereen kan meedoen en iedereen kans maakt op een plek in de finale. “Waarin één verloren wedstrijd niet betekent dat je geen kans meer maakt, maar waar je jezelf altijd opnieuw kunt bewijzen”, aldus Yvette Belt van KPN. “Met deze nieuwe cup willen we de eDivisie toegankelijk maken voor alle amateurspelers in Nederland en brengen we de fans daardoor ook dichter bij hun helden.”

“Het was een lang gekoesterde wens van ons om de eDivisie open te stellen voor de FIFA community”, legt Marc Rondagh van de Eredivisie uit. “Met de KPN eDivisie Cup krijgen FIFA-fans de kans om zich niet alleen met vrienden en andere voetbalfans te meten, maar ook met de beste FIFA-spelers van Nederland. De KPN eDivisie Cup kan een opstapje zijn naar een carrière als esporter in de eDivisie.”

De KPN eDivisie Cup beslaat vijftien wedstrijddagen en wordt exclusief gespeeld op de PlayStation 4. Tijdens de voorrondes en de kwalificaties in januari, februari en maart nemen de amateurs het online tegen elkaar op. In de voorrondes start iedereen op hetzelfde niveau en in de kwalificatieronde worden de deelnemers gerangschikt in verschillende divisies op basis van hun uiteindelijke score in de voorrondes. De beste spelers van iedere divisie dringen vervolgens door tot de offline finalerondes, waar ook de profs van de Eredivisieclubs instromen.
De eDivisiespelers kunnen zich geen misstap permitteren, want als ze van een van de amateurs verliezen liggen ze er meteen uit.

De winnaar van de cup krijgt twee first class tickets voor de Champions League-finale op zaterdag 1 juni in Madrid, inclusief een compleet verzorgde reis. Bovendien wordt de beste amateurspeler persoonlijk voorgesteld bij alle Eredivisieclubs, waarbij de kans groot is dat hij of zij daadwerkelijk wordt ingelijfd als esporter. Inschrijven voor de KPN eDivisie Cup kan vanaf 18 januari tot en met 23 februari 14.00 uur op www.kpnedivisiecup.nl.

De eDivisie is een initiatief van de Eredivisie CV, in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™, Endemol Shine Nederland en wordt uitgezonden door FOX Sports. Binnen de eDivisie strijden esporters van de 18 Eredivisieclubs om het kampioenschap in FIFA 19. Voor de Eredivisie en de Eredivisieclubs is de eDivisie een innovatief platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun club te vergroten.