Maak kans om in het Mauritshuis te hangen!

Het Mauritshuis nodigt samen met hoofdsponsor NN Group alle creatieve bewonderaars van het Meisje met de Parel uit voor een bijzondere open call: creëer jouw versie van Meisje met de parel en maak kans om in de Vermeerzaal van het Mauritshuis te hangen.

Meisje met de parel is een magisch schilderij. Van over de hele wereld reizen mensen naar het Mauritshuis om dit meesterwerk in het echt te zien. Of ze dromen ervan om dat te doen. Voor velen is het meisje ook een inspiratiebron, een muze.

Johannes Vermeer, de schilder van het Meisje, krijgt in 2023 bijzondere aandacht. Van begin februari tot begin juni is er een grote Vermeer-tentoonstelling in het Rijksmuseum. Natuurlijk mag Meisje met de parel niet ontbreken en daarom zal zij voor een korte periode vertrekken naar Amsterdam.
Deze logeerpartij biedt een unieke kans. Het Mauritshuis nodigt namelijk alle creatieve bewonderaars uit voor een bijzondere open call: creëer jouw versie van Meisje met de parel en maak kans om in de Vermeerzaal van het Mauritshuis te hangen.

Het museum deelt op het Instagram account @mygirlwithapearl de meest bijzondere versies. In de periode van februari tot juni 2023 maakt iedereen kans om in het Mauritshuis te hangen. De geselecteerde creaties worden gedurende één week vertoond in een digitale lijst in de Vermeerzaal van het Mauritshuis. Alle inzendingen die de hashtag #mygirlwithapearl gebruiken, het Mauritshuis taggen én een openbaar Instagram profiel hebben worden vertoond op de website.

https://www.instagram.com/reel...