Nationale-Nederlanden ondersteunt Nederlands-Soedanese zangeres Gaidaa

Op vrijdag 8 juli treedt de 23-jarige Nederlands-Soedanese zangeres Gaidaa op tijdens NN North Sea Jazz. Nationale-Nederlanden steunt de zangeres in haar weg naar wereldfaam, en onthult een groot kunstwerk en foto-expositie over haar in Rotterdam.

Gaidaa’s eerste voorzichtige internationale succes kwam in 2019, toen haar single "Morning Blue" een bescheiden hit werd dankzij erkenning op het internationale muziekplatform COLORS. Een jaar later bracht ze haar eerste album uit, dat positieve recensies kreeg van grote internationale muziektitels zoals Pitchfork. De coronacrisis zorgde voor wat vertraging, maar nu die voorbij is, lijkt niets haar meer in de weg te staan. Gaidaa lanceert binnenkort haar langverwachte tweede album en staat volgende maand tijdens NN North Sea Jazz op haar grootste podium tot nu toe. Het zou zomaar eens het begin van wereldheerschappij kunnen zijn.

Nationale-Nederlanden steunt Gaidaa in haar weg naar NN North Sea Jazz en onthult als eerbetoon een groot portret gemaakt door street-art artiest BEYOND van Mural Kings. Daarnaast gaf het de talentvolle fotograaf Sebastiaan Boon de opdracht om Gaidaa’s ‘professionele coming of age’ vast te leggen, resulterende in een kleine foto-expositie. Ten slotte maakte het bedrijf een korte documentaire van twee minuten over haar. Het portret en de foto-expositie zijn vanaf vandaag te bewonderen in het NN DE Café, de documentaire op de website van Nationale-Nederlanden.

Bekijk de mini-documentaire over Gaidaa hieronder.

NN supporter van talent

Gaidaa heeft alles op tot nu toe vooral op eigen kracht bereikt. Zo is ze is ze niet aangesloten bij een groot platenlabel. Ze is dan ook blij met de steun en erkenning die ze krijgt: “Het gekke aan de afgelopen tijd is dat ik door de pandemie niet veel van mijn luisteraars live heb kunnen ontmoeten. Optreden op NN North Sea Jazz is een grote droom van mij. Ik ben zenuwachtig maar kan vooral niet wachten om een hele harde show neer te zetten en het publiek weer in het echt te zien. Het portret en de foto-expositie zijn heel mooi geworden, ik voel me bijna ongemakkelijk door de aandacht. Ik ben dankbaar voor deze kans, shout out to NN!”

Het portret en de foto-expositie vertellen het verhaal van Gaidaa en zullen nog tot september in het NN Café te bewonderen zijn. In de mini-documentaire wordt haar inspirerende verhaal verder uit de doeken gedaan, van opgroeien in Eindhoven en haar eerste keer experimenteren met muziek op school tot het moment dat ze in zichzelf begon te geloven. NN zal de komende weken uitgebreid aandacht aan Gaidaa besteden via de social kanalen en ondersteunt haar ook professioneel op weg naar haar optreden. Het bedrijf is daarnaast hoofsponsor van NN North Sea Jazz.

Mariëlle Krouwel, Head of Branding NN Group: “NN helpt Nederlanders om verandering met vertrouwen aan te gaan. Dat doen we met onze financiële producten en diensten, maar ook met initiatieven die een positieve maatschappelijke verandering teweegbrengen. North Sea Jazz is een voorbeeld van zo’n initiatief: het brengt muziek uit binnen- en buitenland én is een springplank voor talent. Gaidaa is een geweldige muzikant van eigen bodem die op het punt staat een grote verandering aan te gaan en we supporten haar maar al te graag bij deze mooie stap in haar carrière. Ze is het eerste talent in een traditie die we willen blijven voortzetten.”

Fotografie: Bastiaan van Musscher)