Nuon ondersteunt atletenteams

Nuon, onderdeel van energiebedrijf Vattenfall, zal in het kader van haar samenwerking met NOC*NSF twee teams met atleten ondersteunen.

De atleten zijn onderverdeeld in Team Nuon/Vattenfall dat bestaat uit topatleten en medaille-kanshebbers voor London 2012 en Sochi 2014. En het Olympic Talent Support Team Nuon/Vattenfall waarin talenten plaatsnemen die mogelijk al in Londen, maar zeker in Sochi 2014 en Rio 2016 voor Nederlands eremetaal moeten gaan zorgen.

‘Via de sponsoring van NOC*NSF ondersteunt Nuon/Vattenfall atleten in het efficiënter en effectiever omgaan met energie’, aldus Nuon/Vattenfall. ‘Want atleten hebben hun talent, doorzettingsvermogen, toewijding, ambities en passie, maar niemand bereikt de top zonder ondersteuning van vrienden, familie, trainers, coaches en specialisten. Nuon/Vattenfall mag zich nu ook rekenen tot de ondersteuning van deze atleten en hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan het bereiken van Olympisch goud.’

Eind vorig jaar breidde Vattenfall, waar Nuon onderdeel van is, haar samenwerking met het Zweeds Olympisch Comité uit door samen te gaan werken met het Nederlandse en het Duitse Olympisch Comité. De nieuwe sponsorovereenkomst loopt tot en met 2016. Hierin vallen drie Olympische Spelen: London 2012, Sochi 2014 en Rio de Janeiro 2016. De sponsoring staat volgens het energiebedrijf symbool voor Nuon/Vattenfall als internationaal bedrijf met lokale betrokkenheid.

Team Nuon/Vattenfall

Henk Grol, judo
Bas Verwijlen, schermen
Marleen van Iersel, beachvolleybal
Sanne Keizer, beachvolleybal
Dafne Schippers, atletiek
Teun Mulder, baanwielrennen
Dimi de Jong, snowboard
Kjeld Nuis, schaatsen

Talent Support Team Nuon/Vattenfall
Kim Polling, judo
Plien Keulstra, schaatsen
Itzhak de Laat, shorttrack
Britt Eerland, tafeltennis
Bart Deurloo, turnen
Neiske Becks, triatlon
Corinne Nugter, atletiek