Rabo Hockey fandag in teken verenigingsleven

Op zaterdag 21 oktober 2017 vindt opnieuw de Rabo Hockey fandag plaats. Ruim 720 kinderen uit heel Nederland beleven een sportieve dag bij MHC Fletiomare in Vleuten.

Deze dag vindt ieder jaar op een andere Rabobank vereniging plaats. Vanuit de ambities van Rabobank waarin ‘samen’ en ‘verenigen’ verankerd liggen, kiest Rabobank dit jaar alleen voor team-aanmeldingen.

De fandag is een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen uit de D en C categorie uit heel Nederland. Op de dag ontmoeten ze dit jaar de voltallige selecties van de Oranje Heren en Oranje Dames en de beide coaches, krijgen clinics, spelen een potje hockey met hen en krijgen de kans op de kersverse Europees Kampioenen vragen te stellen en handtekeningen te verzamelen.
Op de Rabo Hockey fandag vindt ook een optreden plaats van zangeres Do, die het lied ‘Sterker aan Alleen’ over doorzettingsvermogen, vertrouwen en samenwerken ten gehore brengt. Het lied is speciaal geschreven voor het afgelopen Rabo EK Hockey 2017 in eigen land.

De Rabobank is al decennialang verbonden met het Nederlandse verenigingsleven. "We geloven in hun kracht: verenigingen zijn het cement van onze maatschappij en van groot belang voor de toekomst”, aldus de bank in een persbericht. "We investeren structureel in de top en in de breedte van het hockey.”Die betrokkenheid wordt vormgegeven door het partnership met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en de ondersteuning van hockeyverenigingen. Met ongeveer 75% van alle hockeyverenigingen heeft de Rabobank een (sponsor) relatie. "Wij nemen hiermee een bescheiden aandeel in de verenigingen die op hun beurt van onschatbare waarde zijn voor onze samenleving.”