Samenwerking Rotterdams Philharmonisch Orkest en ABN AMRO WTT

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het ABN AMRO World Tennis Tournament slaan de handen ineen. Vanaf de komende editie van het ABN AMRO WTT worden de wereldtoppers begeleid door de klanken van het orkest als zij het centre court in Ahoy betreden.

Zowel het ABN AMRO World Tennis Tournament als het Rotterdams Philharmonisch Orkest mogen rekenen op steun van ABN AMRO. De bank speelde een belangrijke rol bij het tot stand komen van de samenwerking. Patrick Pfaff, directeur Commercial Clients ABN AMRO Regio Zuid-West: "We zijn bijzonder trots op deze samenwerking van twee Rotterdamse iconen met internationale uitstraling. Met beide heeft ABN AMRO een partnership en we zijn dus zeer verheugd dat we beide partijen op deze manier samen kunnen brengen.”

De officiële ABN AMRO World Tennis Tournament Tune, gecomponeerd en geproduceerd door Joos van Leeuwen en Mike Schäperclaus, is 11 december opgenomen door het voltallige orkest. De post-productie vindt de komende tijd plaats in de Soundwise Studios van Eric van Tijn. Het stuk gaat in première op 9 februari 2015, de openingsdag van het 42e ABN AMRO World Tennis Tournament. Gedurende het toernooi zal de muziek te horen zijn tijdens de opkomst en van de ballenkinderen, linesmen en spelers. Op de eerste zes dagen is bij iedere wedstrijd de opname te horen, op de finalezondag wordt de muziek live gespeeld in Ahoy, uitgevoerd door klassieke muzikanten ‘Powered by the Rotterdam Philharmonic’.

Yannick Nézet-Séguin, chef-dirigent: "De samenwerking is voor ons een unieke manier om onder de aandacht te komen van een nieuw publiek. Mijn persoonlijke passie voor tennis heeft mij natuurlijk helemaal enthousiast gemaakt voor dit project.”
Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Wij willen een unieke tennisbeleving creëren tijdens het toernooi. Dat wij daar nu de medewerking van dit internationale toporkest aan toe kunnen voegen is geweldig. Ik kijk nu nog meer uit naar de openingsdag van het toernooi, als deze muziek voor het eerst te horen is.”