Samsung ondersteunt shorttrackers richting Korea

Samsung start een sportieve samenwerking met shorttrackers Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting. Samsung ondersteunt de schaatsers op weg naar de Olympische Winterspelen van 2018 in het Koreaanse Pyeongchang.

Samsung doet dit via de ‘Road to Korea’ met technologie, visuele content en meer. Zo kan iedereen levensecht meetrainen via de Samsung Gear VR.

"Vanaf 1 mei aanstaande is Samsung onze partner op weg naar Korea. Met de technologie die zij ontwikkelen kunnen we het uiterste uit onszelf en onze trainingen halen”, zegt Sjinkie Knegt.
Suzanne Schulting vult aan: "Zo zal het mogelijk zijn om trainingen op te nemen in 360. En te kunnen terugkijken en analyseren in VR. Dat brengt onze voorbereiding voor Pyeongchang naar een hoger niveau. Ook het monitoren van lichaamsfuncties met de Samsung Galaxy S7 en Gear Fit2 zal ons helpen in onze voorbereiding.”

"We zijn erg trots op onze samenwerking met Sjinkie en Suzanne. Met onze technologie helpen we ze aan de top te blijven, omdat we weten hoe moeilijk dat is”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. "Wij steunen hen dan ook met veel plezier in het verleggen van hun sportieve grenzen en het behoud van hun posities aan de top.”

Naast de trainingsvideo’s delen Sjinkie en Suzanne de sportieve worstelingen die hun ‘Road to Korea’ met zich meebrengt in een serie VR-video’s. De eerste virtuele ervaring gaat in première tijdens het KPN WK Shorttrack op 10 maart in Ahoy Rotterdam. In de VR-beleving voelen kijkers hoe het is om shorttrack te schaatsen. De VR-beleving is na het KPN WK Shorttrack ook te downloaden via de Samsung VR NL app in de Oculus Store voor Samsung Gear VR.