Sunflower Flash Amsterdam

Op dinsdag 22 juni vindt de Sunflower Flash Amsterdam plaats waarmee het Van Gogh Museum en zijn partner Takii Seed het publiek een zonnige zomer willen wensen vol zonnebloemeninspiratie. De meesterbloemisten van The Wunderkammer hebben hun creatieve uiting gegeven aan Van Goghs wereldberoemde inspiratiebron: de zonnebloem.

De Sunflower Flash Amsterdam vindt plaats op Nieuwmarkt, Amsterdam-Centrum; Station Bijlmer ArenA, Amsterdam-Zuidoost en Mosplein, Amsterdam-Noord.
Het publiek wordt gevraagd om een zonnebloemenselfie te delen op Instagram, @vangoghmuseum, met hashtag #sunflowerflashamsterdam. De leukste foto’s worden gedeeld in de stories van het Van Gogh Museum. In de loop van de dag mogen voorbijgangers de bloemen mee naar huis nemen.

De Sunflower Flash Amsterdam is tot stand gekomen in samenwerking met partner Takii Seed. Sinds 2015 is de onderneming partner van het Van Gogh Museum. Deze zaadveredelaar laat zich door Van Gogh inspireren voor de ontwikkeling van zijn ‘Sunrich: Van Gogh’s Favorite’ zonnebloemen, die in de Sunflower Flash worden gebruikt. Wereldwijd maken kwekers gebruik van de zonnebloemzaadjes van Takii Seed, zodat men thuis kan genieten van Van Goghs geliefde bloem.

Vincent van Gogh schilderde in totaal vijf grote doeken van zonnebloemen in een vaas, met drie tinten geel ‘en anders niets’. Zo liet hij zien dat het mogelijk was een voorstelling te maken met veel varianten van één kleur zonder aan zeggingskracht in te boeten. Zonnebloemen-schilderijen behoren tot de bekendste werken van Van Gogh. Hij maakte ze in het Zuid-Franse Arles, in 1888 en 1889. De bloemen waren voor hem het symbool voor inspiratie, vriendschap en dankbaarheid.

Fotocredits: Lyanne van Bodegom

Kijk hier onder de video