Sven Kramer in nieuwe campagne Daikin

Afgelopen week heeft Sven Kramer zijn handtekening gezet onder een samenwerking met schaatssponsor Daikin, producent van warmtepompen en airconditioning. De topschaatser laat momenteel een nieuw huis bouwen daarin worden ook de klimaatoplossingen van Daikin geïnstalleerd.

Kramer is zichtbaar in een nieuwe online videocommercial van Daikin, waarin de topprestaties van beiden naar voren komen. Kramer is zich bewust van het klimaat om hem heen. “Volgens mij hebben we met zijn allen iets te verliezen op deze aarde, als we niet oppassen. Het klimaat raakt iedereen en we moeten het samen oppakken. Als ik kan bijdragen aan duurzamere manier van leven, dan doe ik dat.”

Volgens Sven Kramer voelt de match met Daikin natuurlijk. “Daikin heeft het Nederlandse schaatsen omarmd en ze willen ook telkens hun prestaties verbeteren, en zijn innovatief. Dat streven naar kwaliteit herken ik. Nu ik bezig ben om mijn eigen huis te laten bouwen ben ik ook bewust bezig om te kiezen voor de juiste oplossingen voor verwarming en koeling waarbij de expertise van Daikin goed van pas komt”

Edwin Hoogerwerf, directeur van Daikin Nederland, onderschrijft dat: “We zijn bijzonder blij met deze samenwerking en vinden dat Sven zeer goed bij ons merk past. Kramer is net als Daikin een A-merk dat topprestaties levert van formaat. Dat doen wij met onze verwarmings- en koelingsproducten, en Sven doet dat op het ijs. Overigens is Daikin ook verantwoordelijk voor de productie van ijs op veel lokale ijsbaantjes.”

Campagne

Inmiddels is Daikin ook goed zichtbaar in het schaatsen. Zowel langs de ijsbaan in Thialf met boarding, als op de pakken van de Nederlandse selectie. De vierjarige samenwerking met schaatsbond KNSB voorziet in uitstraling over de hele breedte van de schaatssport, ook in shorttrack en marathonschaatsen bijvoorbeeld. Naast Kramer is ook oud-sprinter Erben Wennemars ambassadeur van het merk, die ook in spots op de radio te horen is. Sven Kramer zal voornamelijk te zien zijn in advertenties, online uitingen en een aantal videocommercials die online worden uitgezonden. Daarbij is er een speciale b2b variant, waarin we Kramer zien naast een installateur van Daikin-systemen. Tevens wordt er een speciale krant aan schaatsfans uitgedeeld bij evenementen in Thialf, met als titel: 'Sfan'. Daarin zowel aandacht voor schaatsen als voor comfortabel en duurzaam wonen.

De meest succesvolle schaatser die Nederland al jaren vertegenwoordigt kan nog steeds goed mee op het hoogste niveau, al is de concurrentie wel groot. Kramer:” Ik leg de lat hoog voor mezelf en wil mijn prestaties telkens weer verbeteren.” Patrick Roest is een geduchte tegenstander op het ijs. Kramer: "We trainen samen en zitten in hetzelfde team, maar als de wedstrijd van start gaat gaan we allebei voor de winst." Aankomend weekend staat het KPN-NK Allround & Sprint op het programma in Thialf.