Tiende editie ABN AMRO Cup

De ABN AMRO Cup wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd en viert daarmee alweer zijn tweede lustrum. Het voorbereidingstoernooi is een week voor aanvang van het nieuwe seizoen de perfecte graadmeter voor hoofdklasseteams.

De voorronden worden gespeeld op 31 augustus verspreid door het land, het finaleweekend is op 2 en 3 september op HC Rotterdam.

De ABN AMRO Cup is inmiddels niet meer weg te denken uit de voorbereidingen van de teams uit de hoofdklasse. De ABN AMRO Cup is de traditionele aftrap van het hoofdklasseseizoen. Aan de tiende editie van de ABN AMRO Cup doen alle twaalf mannenteams uit de hoofdklasse hockey mee. Onder de twaalf deelnemende teams bevinden zich ook de twee promovendi van het afgelopen seizoen: HDM en SCHC. Titelverdediger in de ABN AMRO Cup is HC Rotterdam. Voor de club was het in 2016 de vierde overwinning van het toernooi, daarmee zijn de Rotterdammers recordhouder.

De eerste ronde van de ABN AMRO Cup wordt donderdag 31 augustus gespeeld bij LOHC (Leiden), Huizer HC, HOCO (Oisterwijk) en HBR (Berkel en Rodenrijs). Het finaleweekeinde (2-3 september) wordt gespeeld bij HC Rotterdam.Op de finaledag wordt tevens de finaleronde van de ABN AMRO 3 vs. 3 Cup gespeeld, een spectaculair toernooi voor de D-leeftijd. De finalewedstrijd van dit toernooi is in het stadion voorafgaand aan de finale van de ABN AMRO Cup.;De toegang tot de ABN AMRO Cup is op alle dagen gratis. Het speelschema is te vinden op www.abnamrocup.nl