TOTO zet bij WK Darts in op TOTO Dart Kings

Met Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Vincent van der Voort is de crème de la crème van het Nederlandse darten samengebracht in één team: TOTO Dart Kings. Het WK Darts in Londen is voor TOTO een mooie aanleiding om een uitgebreide campagne rond het team te starten.

In juni van dit jaar werd het team gepresenteerd op het hoofdkantoor van Nederlandse Loterij. De vijf darters tekenden daarbij een contract voor drie jaar. TOTO, de grootste aanbieder van online sportweddenschappen en casinospellen in Nederland, werd naamgevend hoofdsponsor van TOTO Dart Kings.

Deze week begon in Alexander Palace (Ally Pally) in Londen het PDC World Championship, oftewel het WK Darts, dat gespeeld wordt van 15 december tot 3 januari en waar de leden van het team allemaal present zijn. TOTO heeft een uitgebreide campagne opgezet rondom het toernooi.

Al begin december gaven de TOTO Dart Kings acte de présence in een speciale wedstrijd in het Philips Stadion. Zij streden samen met PSV-spelers Marco van Ginkel, Guus Til, Joël Drommel, Mauro Junior, Joey Veerman, Kjell Peersman en Phillipp Max en vijftien gelukkige supporters om de titel ‘Clash of Kings’. Team PSV won uiteindelijk na een verrassende strijd van het team van de TOTO Dart Kings.
Behalve met de activatie bij PSV geeft TOTO aandacht aan de deelname van het team via winacties, CTA Video’s, social templates en een heus Dart Kings Fanhouse in Londen.

Via verschillende winacties kan men tickets winnen voor het WK in Ally Pally, inclusief vlucht en overnachting (’Als een King naar het WK Darts’). Spelers die 5 euro wedden maken kans op de tickets. Ook is het mogelijk om gesigneerde shirts, dartboards en sets flights te winnen.
TOTO organiseert in Londen een soort van Holland House voor Nederlandse dartsfans die het WK bezoeken. Café The Park Inn is tijdelijk omgedoopt tot de TOTO Dart Kings-pub: het Dart Kings Fanhouse. De vijf darters hebben bovendien hun eigen huis waar ze zich kunnen voorbereiden op de wedstrijden.
TOTO heeft de billboardingrechten van de uitzendingen van het WK op ViaPlay, de exclusieve broadcaster van het toernooi. Alle wedstrijden worden ook live gestreamed op TOTO.nl. En er is zichtbaarheid op het dartsnieuwskanaal www.dartsnieuws.nl.