Van Lanschot en Van Gogh Museum presenteren online workshopserie ‘Teken het boerenleven’

In het kader van de tentoonstelling De aardappeleters: misser of meesterwerk? heeft Van Lanschot, hoofdpartner van het Van Gogh Museum, de online workshopserie ‘Teken het boerenleven’ mogelijk gemaakt.

In de tekenworkshop leert de kijker tekenen in de stijl van Vincent, in makkelijk te volgen stappen en met eenvoudige tekenmaterialen. De tekenworkshops worden vanaf 16 november aangeboden op de Van Gogh Museum website en kunnen ook via het YouTube kanaal van het museum worden bekeken.

In de driedelige workshopserie neemt kunstenaar en docent Inge Schagen de kijker mee naar Van Goghs atelier in Nuenen, de plek waar hij in 1885 De aardappeleters maakte. In zijn tijd in Nuenen werkte Van Gogh aan nog veel meer voorstellingen van het Brabantse boerenleven, waarvoor hij talloze studies maakte van handen en gezichten van boeren en het boerenlandschap. De tekenworkshop verkent deze drie onderwerpen en leert de kijker om, vanuit zijn eigen perspectief, in de stijl van Van Gogh te leren tekenen.

De ondersteuning van het Van Gogh Museum is voor Van Lanschot de manier om bij te dragen aan het behoud en de opbouw van ons culturele vermogen. Van Lanschot werkt vanaf 2015 samen met het Van Gogh Museum en werd in 2019 hoofdpartner van het museum. De tekenworkshopserie ‘Teken het boerenleven’ is onderdeel van de online programmering van de tentoonstelling De aardappeleters: misser of meesterwerk? die tot en met 13 februari in het Van Gogh Museum te zien is. Naast de tekenworkshop maakt Van Lanschot ook een online rondleiding van deze tentoonstelling mogelijk. Bregje Gerritse, onderzoeker en samensteller van de tentoonstelling, leidt hierin Hugo Kennis rond. De bekende tv-chef en -presentator is een geboren en getogen Brabander die opgroeide in dezelfde streek waar Van Gogh zijn meesterwerk schilderde.

Bekijk hieronder de promo en de eerste aflevering van de Van Lanschot x Van Gogh Museum workshopserie. ‘Teken het boerenleven’. Aflevering 2 en 3 komen op 18 november en 23 november online.

Het Van Gogh Museum zal op het aanstaande Sponsorreport congres een presentatie verzorgen samen met zijn partner Takii. Meer informatie en inschrijven kan hier.