Vijfde Jumbo Koningsontbijt met topschaatsers

Topschaatsers Kjeld Nuis, Hein Otterspeer en Carlijn Achtereekte boden vandaag samen met Jumbo het Koningsontbijt aan, voordat door het hele land de jubileumeditie van de Koningsspelen van start ging.

Samen met de drie topsporters uit het LottoNL-Jumbo schaatsteam aten zo''n 150 kinderen van de bovenbouw van Basisschool de Dorendal in Doorwerth het traditionele Koningsontbijt. Tijdens het ontbijt kregen zij uitleg van de schaatsers over het belang van ontbijten en hoe het dagelijkse ontbijt van een topsporter eruit ziet.
"Een gezond ontbijt is een goed begin van de dag, niet alleen voor een topsporter zoals ik, maar voor iedereen. Het ontbijt vormt de bouwstenen voor je dag", legt topsporter Kjeld Nuis uit.

Na het ontbijt ging iedereen naar buiten om zich klaar te maken voor Koningsspelen. De warming-up werd gegeven door het schaatsteam. "Het is ontzettend leuk om te zien hoe enthousiast en nieuwsgierig onze leerlingen zijn naar de ontbijtrituelen van topsporters Hein, Carlijn en Kjeld. Nog leuker is het om te zien hoe enthousiast de sporters op hun beurt zijn in het begeleiden van de kinderen voor een goede warming-up. Net als een goed ontbijt aan het begin van de dag, mag een goede warming-up ook niet ontbreken bij het sporten", aldus Jasper Post, docent aan de basisschool De Dorendal in Doorwerth.

Het Koningsontbijt bestond dit jaar uit volkoren en glutenvrij brood, Gouda''s Glorie halvarine, Campina Lang Lekker halfvolle melk, Sourcy Kids water, appels, komkommer, halvajam, appelstroop en light smeerkaas. Het ontbijt van Jumbo wordt dit jaar aangeboden aan ongeveer 1,2 miljoen basisschoolkinderen in heel Nederland.